Pentru ce interval de vârstă poate fi folosit vaccinul AstraZeneca? Anunţul lui Gheorghiţă

Pentru ce interval de vârstă poate fi folosit vaccinul AstraZeneca? Anunţul lui Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat marţi că vaccinul AstraZeneca va fi disponibil curând şi în România, iar până în acel moment trebuie luată o decizie cu privire la intervalul de vârstă care este cel mai potrivit pentru administrare.

Pentru ce interval de vârstă poate fi folosit vaccinul AstraZeneca? În acest sens, Gheorghiţă a citat studiile clinice care au fost făcute cu privire la vaccinul AstraZeneca. Astfel, vârsta recomandată pentru administrarea vaccinului este cuprinsă între 18 şi 55 de ani.

Mai departe, Gheorghiţă a anunţat că urmează o dezbatere a specialiştilor din România. În această săptămână ei ar trebui să ia o decizie cu privire la intervalul ideal de vârstă pentru administrarea vaccinului împotriva Covid-19.

În urmă cu 4 zile, EMA a aprobat punerea pe piață pentru vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de compania AstraZeneca. El va fi al 3-lea vaccin disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele Uniunii Europene.

Pentru ce interval de vârstă poate fi folosit vaccinul AstraZeneca?

Inclusiv în România, aşa cum a spus Valeriu Gheorghiţă în conferinţa de presă susţinută marţi, 2 februarie 2021: „Recomandarea pentru vaccinul AstraZeneca este ca el să se facă după 18 ani.

Datele de eficacitate ale vaccinului sunt în jur de 60%. Se poate administra în două doze. Majoritatea datelor sunt disponibile pentru vârsta de până la 55 de ani.

Urmează să luam o decizie cu privire la intervalul de vârstă pentru care va fi folosit vaccinul AstraZeneca în Romania.

Am cerut un punct de vedere oficial inclusiv de la compania AstraZeneca. Am discutat cu reprezentanţii companiei astfel încât, în cursul acestei săptămâni sa fim capabili să luam decizia potrivită pentru vaccinarea pe teritoriul României.”

Concluziile EMA despre vaccinul AstraZeneca

EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului AstraZeneca și a recomandat Comisiei Europene punerea pe piață.

Studiile clinice au inclus 24.000 persoane. 12.000 au primit vaccinul, iar 12.000 au primit placebo. Au fost incluse predominant persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani.

Recomandarea pentru vaccinul AstraZeneca este de administrare a două doze la interval de 4-12 săptămâni.

În conferinţa de presă, Gheorghiţă a dezvăluit că peste 27.000 de persoane din Educație au fost vaccinate până în prezent.

În total, sunt înscrise încă 110.000 de persoane din învățământ, care așteaptă să fie imunizate.

Valeriu Gheorghiță a arătat că de miercuri, 3 februarie, va intra în programul de vaccinare și vaccinul de la Moderna. În România, de la Moderna au venit 36.000 de doze.

948.149 este numărul de doze de vaccin Pfizer/BioNTech recepționate în România. 163.000 de doze vor ajunge în ţară la 8 februarie.

Din totalul de 784.109 de vaccinuri, 1.826 de doze au pierdute până în prezent din diverse motive, conform celor spuse de Gheorghiţă.

vaccinare-covid.gov.ro

Ne puteți urmări și pe Google News