Diana Șoșoacă a dat buzna la MAI și Ministerul Sănătății. A fost a treia zi de proteste

Diana Șoșoacă a dat buzna la MAI și Ministerul Sănătății. A fost a treia zi de proteste

Zeci de persoane s-au adunat în faţa Ministerului Sănătăţii, în a treia zi de proteste, ca reacție la tragicul incendiu de vineri, de la Institutul "Matei Balş".

Nou protest pentru incendiul de la "Matei Balș"! Primul protest a fost organizat spontan vineri seară, în fața Institutului "Matei Balș". Cel de duminică este al doilea protest organizat de partidul AUR, după cel de sâmbătă.

Șoșoacă: "Nu au cum să mă aresteze, sunt demnitar român"

Update: Diana Șoșoacă și câțiva protestari au încercat să intre și în sediul Ministerului de Interne. "Lui Arafat îi e frică de mine sau de ce nu vrea să vorbim?", a declarat senatoarea, potrivit ziare.com. Aceasta a fost legitimată de jandarmi. "Nu au cum să mă aresteze, sunt demnitar român. Să vină Voiculescu să vorbesc cu el! Mă voi duce și la Arafat!", a strigat senatoarea.

Senatoarea AUR Diana Şoşoacă a vrut să intre în clădirea Ministerului Sănătăţii, pentru a lua legătura cu ministrul Vlad Voiculescu. Persoanele prezente la protest au steaguri şi vuvuzele. Ele solicită o reformă a sistemului de sănătate, precum şi asumarea responsabilităţii în urma incendiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Direcţia Generală de Jandarmi a lansat un apel pentru respectarea distanţării fizice. Oficialii au reamintit că numărul participanţilor la orice fel de întruniri în spaţii deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane. Reprezentanţii DGJMB. au menţionat că jandarmii vor fi prezenţi pe durata acestor manifestaţii, pentru a asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni.

Protest pentru Matei Balș! Recuzita AUR: steaguri, vuvuzele și cereri de demisie

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor a organizat, sâmbătă, un protest la sediul Ministerului Sănătăţii. Au participat zeci de persoane, fiind scandate lozinci precum "Demisia!", "Jos Guvernul!", "Ruşine să vă fie!" sau "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!". Principala revendicare a protestatarilor a fost demisia actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Duminică, liderul AUR, George Simion, a participat la o întâlnire cu ministrul Sănătății. "Suntem într-o situație de urgență! Acum trebuie declarată starea de urgență. Cerem ca ministerul Apărării să ofere generatoare către spitale pentru că este un surplus de energie electrică consumată în această perioadă și este nevoie de o sursă externă de alimentare", a spus Simion după întâlnirea cu ministrul.