China trimite 20 de avioane de luptă și bombardiere deasupra Taiwanului

China trimite 20 de avioane de luptă și bombardiere deasupra Taiwanului Sursa: Arhiva EVZ

Lumea își ține răsuflarea. Taiwanul și-a ridicat avioanele de vânătoare după o uriașă incursiune chineză în spațiul aerian al „provinciei rebele”.

China trimite 20 de avioane de luptă și bombardiere deasupra Taiwanului. Ca răspuns, Taiwan și-a ridicat o escadrilă de avioane de luptă, la doar 48 de ore după ce a fost raportată o „mare incursiune” aeriană a Chinei.

China a trimis peste 20 de avioane de luptă, în condițiile în care tensiunile bilaterale sunt la cote maxime.

Forțele aeriene din Taiwan au organizat marți o serie de manevre de război terifiante. După ce avioanele de luptă chineze și bombardierele cu capacitate nucleară au intrat în partea de sud-vest a spațiului său aerian, în weekend.

Ne puteți urmări și pe Google News

China trimite 20 de avioane de luptă și bombardiere deasupra Taiwanului. Nu vom renunța la nici o palmă din teritoriu, spun taiwanezii

Miercuri, piloții taiwanezi au practicat  exerciții de aterizare și decolare de mare viteză. În încercarea de a arăta Chinei că sunt pregătiți pentru orice, scrie Express.

Colonelul Lee Ching-shi a declarat: „Suntem gata. Nu vom renunța la nici o palmă din teritoriul nostru”.

Operațiunea la scară largă intervine după ce ministerul taiwanez al Apărării a raportat opt bombardiere chineze,  capabile să transporte arme nucleare. Și patru avioane de vânătoare și un avion antisubmarine. Aeronave care au intrat sâmbătă în zona de identificare a apărării aeriene taiwaneze.

Doar 24 de ore mai târziu, 12 avioane de vânătoare chineze, două avioane antisubmarin și un avion de recunoaștere au fost de asemenea desfășurate.

Intruziunea armatei chineze a fost întâmpinată de un avertisment al forțelor aeriene din Taiwan. Iar sistemul său de monitorizare a rachetelor de apărare a fost activat.

China consideră în continuare Taiwanul ca o „provincie rebelă”. În timp ce națiunea insulară se consideră un stat independent.

În ultimele luni, China a efectuat o serie de manevre lângă Taiwan și în disputata  Mare a Chinei de Sud. Cu toate acestea, ultimul incident a implicat o prezență militară mai mare.

Momentul operațiunii vine la mai puțin de o săptămână după ce Joe Biden a fost învestit în funcția de președinte al SUA.