O femeie declarată moartă de coronavirus s-a întors la azil după 9 zile de la înmormântare

O femeie declarată moartă de coronavirus s-a întors la azil după 9 zile de la înmormântare

O femeie din Spania, care fusese declarată moartă, a revenit la azilul de bătrâni la care locuia alături de soțul ei.

O femeie din Spania, în vârstă de 85 de ani, a fost declarată moartă. Cauza decesului bătrânei a fost legată de infectarea cu coronavirus. Familia nu a putut să-și ia rămas bun, pentru că nu a avut voie să participe la funeralii. Însă, 9 zile după ce teoretic fusese îngropată, femeia a revenit la azilul de bătrâni unde își ducea existența, conform Reuters.

O femeie se vindecase, dar a fost declarată moartă din greșeală

Persoana în cauză se numește Rogelia Blanco, iar familia bătrânei a fost informată despre decesul produs pe 13 ianuarie. După așa-zisa înmormântare, șocul a fost total. Pentru că la 9 zile distanță de la acest eveniment, Rogelia Blanco s-a întors la căminul din Xove. O municipalitate din Galicia. La casa de bătrâni, femeia „decedată” locuia alături de soțul ei. Așa că bărbatul a fost șocat atunci când a văzut-o.

Confuzia care a încurcat lucrurile într-un mod incredibil

La fel ca și membrii personalului și prietenii din centrul respectiv. Nu mai puțin surprinși au fost și ceilalți membri ai familei, atunci când au aflat vestea. „Nu pot sa cred. Eram în doliu după moartea soției și încă o jeleam”, a declarat soțul Rogeliei. Ce s-a întâmplat de fapt? A fost vorba despre o gravă confuzie.

Infectată cu coronavirus, bătrâna a fost internată la o altă casă de îngrijire. A avut noroc și s-a vindecat, dar boala a răpus-o pe colega ei de salon, conform sursei citate.

„Printre persoanele transferate au fost două femei care au fost internate în aceeași cameră. O eroare de identificare s-a produs în timpul procesului de transfer de la Xove la Pereiro de Aguiar, iar după decesul uneia din paciente, pe 13 ianuarie, identitatea a fost atribuită în mod greșit”. Se precizează într-un comunicat emis de fundația care administrează centrul respectiv. Reprezentanții unității și-au cerut scuze pentru grava încurcătură creată.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News