Accident oribil în noaptea de Anul Nou! Tânăr decapitat de focurile de artificii

Accident oribil în noaptea de Anul Nou! Tânăr decapitat de focurile de artificii

Noaptea dintre ani a coincis și cu primul incident tragic al anului, în Franța. Un bărbat a fost decapitat în urma focurilor de artificii, iar prietenul său se află în stare gravă la spital.

Un incident cu adevărat înfiorător s-a petrecut în oraşul Boofzheim din estul Franței, în noaptea de Anul Nou. Un bărbat de 25 de ani a murit după ce a fost decapitat de focurile de artificii. Un alt tânăr este grav rănit. Mai multe incidente au avut loc în Hexagon de Revelion.

Potrivit Le Figaro, citat de Digi 24, tragedia a avut loc în regiunea Alsacia, a anunțat prefectura Bas-Rhin. Tânărul mort ar fi aprins focurile de artificii cu ocazia trecerii în noul an, moment în care a avut loc explozia. "Cei doi bărbați se aflau în stradă și au aprins niște artificii în momentul producerii accidentului", a explicat jandarmeria locală. Unul dintre ei a fost pur și simplu decapitat și a murit pe loc, după toate aparențele în urma manipulării greșite a mortierului, în timp ce prietenul său, de 24 de ani, a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri serioase la nivelul capului și mâinilor.

Ziarul local "Les Latest Nouvelles d'Alsace" lansează o versiune ușor diferită a faptelor tragice petrecute în noaptea dintre ani. Jurnaliștii scriu „că unul dintre dispozitivele pirotehnice nu a explodat așa cum se așteptau cei doi bărbați, motiv pentru care s-ar fi uitat să vadă ce se întâmplă, acela fiind momentul în care artificiile s-au declanșat". Potrivit publicației locale, cei doi bărbați ar fi umblat la mortier în momentul în care li s-a părut că artificiile nu merg așa cum se așteptau. Alți 3 bărbați au fost răniți la mâini în regiunea Bas-Rhin, deși prefectura regională a interzis vânzarea și cumpărarea de materiale pirotehnice toată luna decembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mortierele artificiilor, transformate în bombe teroriste

Vânzarea şi folosirea acestor dispozitive a fost interzisă în toată regiunea Haut-Rhin et Bas-Rhin tocmai pentru a diminua numărul urgenţelor medicale, în această perioadă în care serviciile sanitare sunt copleşite de solicitările din pandemie. Le Figaro mai amintește că atentatorii profesioniști au început să folosească tot mai des mortierele artificiilor, care sunt motoare pirotehnice sofisticate ce pot fi folosite ca bombe, având efecte devastatoare (foto).