Covid-19, marea depistare. Franța își trece populația prin ciur

Covid-19, marea depistare. Franța își trece populația prin ciur Sursa foto. EVZ

În Franţa, autorităţile încearcă să controleze mai bine extinderea epidemiei, mai ales că sezonul rece favorizează răspândirea virusului.

Au fost pregătite o serie de campanii de testare masivă a populaţiei. Prima începe, luni, în două oraşe, iar următoarea este programată în ianuarie.

Luni demarează primele două proiecte-pilot de testare a populației, la Le Havre, în nordul Franței, oraș cu 170.000 de locuitori și la Charleville-Mézières, în est, cu 60.000 de locuitori, după o campanie de informare a cetățenilor derulată în ultimele săptămâni.

Obiectivul acțiunii este de a înțelege mai bine cum se transmite coronavirusul, dar mai ales de a trimite în izolare cazurile pozitive la Covid-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

Organizate de Ministerul Sănătății, în strânsă colaborare cu autotitățile locale, campaniile de depistare masivă vizează identificarea publicului vulnerabil și a comunităților expuse cel mai mult riscului de a forma focare de contaminare.

Primarul orașului Le Havre, fostul premier Édouard Philippe, a anunțat că în cinci zile vor putea face teste până la 300.000 de locuitori ai orașului, în cele 70 de puncte puse la dispoziție în farmacii, laboratoare, cabinete medicale sau centre special amenajate în diferite spații publice.

250 de medici, asistente, farmaciști, studenți la Medicină sau voluntari de la Crucea Roșie au fost mobilizați pentru a duce la bun sfârșit acest proiect.