AUR cu cântec: candidată la Senat, trimisă în judecată. Care sunt acuzațiile

AUR cu cântec: candidată la Senat, trimisă în judecată. Care sunt acuzațiile

Surpriza acestor alegeri, AUR, are o candidată cu probleme penale în fruntea listei pentru Senat, deși statutul partidului susține integritatea și corectitudinea în viața publică.

Candidata pentru Senat a Alianței pentru Unirea Românilor, Rodica Vila, e acuzată de procurori că a venit cu semnături false la alegerile locale din 2016, relatează G4media.

Această situație vine în contradicție cu platforma AUR, care susține ”integritatea și corectitudinea în viața publică”, potrivit statutului partidului, iar în campania electorală partidul a pus accent pe presupusa corupție a întregii clase politice.

În prezent, chiar în luna alegerilor parlamentare, Rodica Vila este judecată pentru comiterea a două infracțiuni de uz de fals. Dosarul penal a fost finalizat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pe 20 decembrie 2019. Judecătorul de cameră preliminară a stabilit că probele anchetatorilor au fost administrate legal, primul termen al procesului fiind programat pe 16 decembrie 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News

A prezentat semnături contrafăcute

Chestionat de G4Media.ro, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis că ”la data de 26.04.2016, inculpatul s-a prezentat la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie, în vederea depunerii documentelor necesare pentru înregistrarea candidaturii la funcţiile de primar şi consilier local, context în care ar fi prezentat două liste de semnături ale susţinătorilor, corespunzătoare celor două funcţii, în cuprinsul cărora ar fi existat 5 semnături despre care inculpatul ar fi cunoscut că sunt contrafăcute”. În același dosar, Rodica Vila a mai fost cercetată și sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar acuzația a fost clasată.

La acel moment, Vila candida din partea Partidului Neamul Românesc pentru postul de primar și consilier local al Comunei Apahida din județul Cluj. În final, nu a reușit să prindă niciuna dintre funcții.

”Dosarul este în discuție. A fost o ranchiună, o șicanare din partea primarului de atunci. Sesizarea a fost făcută de o doamnă care, după alegeri, a devenit juristă în Primărie. Nu a existat nimic ilegal. Eu strânsesem 300 de semnături și aveam nevoie de 100”, a declarat membra AUR.