Ce însemna o invitație la „ceai” pe vremea lui Ceaușescu
- Georgeta Petrovici
- 4 decembrie 2020, 11:39
Este de neimaginat pentru un tânăr de azi cum petreceau românii în comunism, când mâncarea era puțină, muzica și băutura se obțineau greu, iar după ora 22.00 nu mai circula nimic care să te ducă acasă.
Pentru cei tineri, petrecerile din comunism sunt complet necunoscute. ”Ceaiurile” de altă dată au rămas o amintire de neuitat pentru cei care au trăit în comunism. Se simțeau bine, chiar dacă aveau mâncare puțină, muzică la pic-up și băutură ieftină.
Cum petreceau românii în comunism
Rareori restaurantele erau pline pentru că la ora 22 se lua ultima comnadă și erau puține feluri de mâncare în meniu. Cel mai des se comanda câțiva mici, bere, pâine și sare. Nu restaurantul conta, ci întâlnirea cu prietenii.
Petrecerile de casă, de onomastici, aniversări și zile festive, se chemau „ceaiuri”, „serate”, „bairam” sau, pur și simplu, „petreceri”. Tinerele își puneau bigudiuri în păr, purtau cele mai bune rochii, își puneau mărcele și se dădeau cu apă de toaletă. Tinerii se îmbrăcau în costum cu cravată și pantofi noi. Seara, toți arătau gata de petrecere. Covorul din sufragerie era ringul central de dans, iar masa din bucătărie se transforma în fumoar
Citiți articolul integral în Rețete și vedete.