Klaus Iohannis taie panglica la centura de la Bacău. Sunt gata 16 din 31 de kilometri

Klaus Iohannis taie panglica la centura de la Bacău. Sunt gata 16 din 31 de kilometri

Autostrada de centură a Bacăului va fi dată în folosință, astăzi, iar la eveniment va participa și președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis va lua parte, astăzi, la deschiderea tronsonului de autostradă A 7 - varianta ocolitoare Bacău. La data de 20 noiembrie, prim-ministrul Ludovic Orban anunţa, la Bacău, că autostrada de centură a oraşului va fi dată în folosinţă în câteva zile şi felicita constructorul pentru că a reuşit finalizarea lucrărilor cu un an înainte de termenul limită.

„Am ţinut să vedem stadiul lucrărilor de pe autostrada de centură a municipiului Bacău. Este un proiect aşteptat de mult timp de băcăuani şi iată că este aproape de finalizare şi va reuşi să scoată tot traficul greu şi traficul de tranzit din Bacău şi va creşte viteza de tranzitare a Bacăului. Îl felicit pe constructor, o mobilizare exemplară. Deşi termenul de finalizare era ianuarie 2022, constructorul ne-a comunicat că poate să o dea în trafic între 27 noiembrie şi 3 decembrie, în funcţie de condiţiile meteorologice”, declara Orban la data respectivă.

„Vorbim practic despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei”

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spunea că, odată finalizată centura ocolitoare a municipiului Bacău, vor fi daţi în folosinţă şi primii 16 kilometri la profil de autostradă din zona de nord-est.

„Vorbim practic despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei, cei 16 kilometri la profil de autostradă, din cei 31 de kilometri din centura Bacăului. (...) Practic, în noiembrie anul trecut am preluat acest obiectiv la un stadiu fizic de 27% şi iată îl aduce astăzi, în 12 luni, cu un antreprenor serios, la 100%”, declara ministrul Lucian Bode.

„Suntem bucuroşi să auzim astăzi această veste, în drum spre Suceava, unde vom da în trafic un obiectiv important pentru judeţul Suceava, pentru oraşul Rădăuţi. Mă refer la varianta ocolitoare a oraşului Rădăuţi, unde, împreună cu acelaşi antreprenor serios, reuşim, tot înainte de termen, să dăm în trafic acel obiectiv. Aşa cum bine ştiţi, la începutul lunii septembrie am reuşit să dăm în trafic 7,3 kilometri din acest obiectiv”, mai afirma Bode.