Judecătoarea Adriana Stoicescu: „O ființă poate supraviețui, miraculos, fără creier”

Judecătoarea Adriana Stoicescu: „O ființă poate supraviețui, miraculos, fără creier”

Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, cunoscută pentru opiniile sale tăioase, a făcut un comentariu extrem de dur unde spulberă detractorii CCR, subliniind importanţa acestei institutii pentru democraţie.

Adriana Stoicescu scrie în comentariul său: Curtea Constituțională este singura instituție care vă și ne poate apăra de imbecilități legislative.

Adriana Stoicescu: Prima Curte Constituțională, pe model european, datează din anul 1920 și a fost creată în Austria. Așadar, nu am inventat noi roata. Rolul Curții este să se asigure că legile adoptate sunt în acord cu Constituția. Dacă vreți, atunci când se croiește o rochie, se are în vedere un tipar. Cineva trebuie să se asigure că materialul croit respectă tiparul. Cam acesta ar fi, în termeni profani, rolul Curții.

Curtea Constituțională este singura instituție care poate îndrepta e(o)rorile legislative, evitând, în acest mod, derapajele de la normele democratice. Curtea Constituțională este singura instituție care vă și ne poate apăra de imbecilități legislative ce ne pot oricând întoarce în cea mai cruntă dictatură. Curtea Europeană a Drepturilor Omului răcnește, în toate limbile și pe toate tonalitățile, că o lege trebuie să fie simplă, clară, ușor de înțeles. Astfel spus destinatarul trebuie, atunci când citește o lege, să înțeleagă ce nu are voie să facă, fără să fie nevoit să apeleze la doctori în drept.

Avem zootehniști care fac legile contabilității, informaticieni care dispun în sănătate și am avut oieri care ne-au făcut cadou procedura penală

Ne puteți urmări și pe Google News