Breaking News. Criza COVID-19: Începutul sfârșitului pandemiei. Se știe ziua! Anunțul vine din SUA

Breaking News. Criza COVID-19: Începutul sfârșitului pandemiei. Se știe ziua! Anunțul vine din SUA

După aproape un an de viață în tensiune, cu mulți morți, mulți bolnavi și probleme economice dintre cele mai grave, ziua cea mare a sosit.

Ziua de 12 decembrie 2020 ar putea să intre în istorie ca începutul sfârșitului pandemiei de coronavirus, la aproape un an de când autoritățile comuniste din China au admis, într-un final, că se confruntă cu o criză sanitară fără precedent, declanșată de răspândirea unui virus necunoscut la Wuhan.

„Din 11 sau 12 decembrie sper ca primii oameni să fie imunizați în Statele Unite, în toate statele”, a declarat Moncef Slaoui, consilier științific-șef al guvernului american și coordonator al operațiunii Warp Speed, de imunizare în masă a populației.

El a mai spus că, dacă planul va funcționa corect, până în luna mai vor fi vaccinați destui americani pentru ca pandemia de SARS-CoV-2 să fie învinsă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Coronavirus - Vești bune și îngrijorări

În condițiile în care Statele Unite ale Americii au ajuns la 12 milioane de cazuri de COVID-19, coordonatorul programului de imunizare a populației al administrației Trump prevede ca viața să revină la normal înainte de jumătatea anului viitor.

Nota de optimism din partea oficialului sanitar vine pe fondul unui moment complicat în SUA, când se așteaptă ca milioane de persoane să călătorească spre familii pentru sărbătoarea de Thanksgiving. Acest exod în masă ar putea duce la un nou vârf al infectărilor, se tem specialiștii.

Moncef Slaoui, consilier-șef pe probleme științifice al Operațiunii Warp Speed, de dezvoltare și distribuire a unui vaccin anti-coronavirus, care implică inclusiv componente militare și comerciale, precum și experți în sănătate din zona guvernamentală, spune că procedurile de aprobare a vaccinului ar putea face ca vaccinarea în afara programelor de test să aibă loc la jumătatea lunii viitoare.

Prima cerere de aprobare a unui vaccin anticoronavirus la autoritatea americană responsabilă cu medicamentele - FDA (Food and Drug Administration) a fost depusă vineri de asocierea dintre compania farmaceutică americană Pfizer și partenerii germani de la BioNTech.

Ședința în care se va lua decizia așteptată cu sufletul la gură de milioane de oameni se va ține pe 10 decembrie, la sediul FDA, când se așteaptă ca vaccinul Pfizer-BioNTech să fie autorizat în regim de urgență.

SUA și-au propus să vaccineze 20 de milioane de persoane în decembrie și câte 30 de milioane pe lună din ianuarie încolo. Personalul medical va avea prioritate.

Slaoui a mai spus că ar fi nevoie ca și vaccinul companiei Moderna să fie aprobat repede, pentru a atinge mai rapid proporția de 70% din populație imunizată, nivel considerat de specialiști necesar pentru așa-numita imunitate de turmă.