Cine este Edmond Niculușcă, consilierul lui Nicusor Dan. ONG-ist precoce, apărător al patrimoniului

Cine este Edmond Niculușcă, consilierul lui Nicusor Dan. ONG-ist precoce, apărător al patrimoniului

ONG-ist precoce, consilierul lui Nicușor Dan s-a remarcat prin activitate încă din perioada în care era licean.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, l-a numit în funcția de consilier pe Edmond Niculușcă (30 de ani), cel care este președintele Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN), un ONG care se ocupă cu salvarea patrimoniului Bucureștiului. Organizația a fost înființată de consilierul lui Nicușor Dan în urmă cu 14 ani și primul obiectiv avut de Niculușcă a fost cel al consolidării clădirii Școlii Centrale, acolo unde el studia.

Din punct de vedere legal, pentru că era minor, el nu putea să înființeze această entitate, așa că împreună cu doi colegi a apelat la ajutorul câtorva profesori pentru a pune bazele legale ale ONG-ului, după cum se afirmă într-un articol publicat anul trecut pe viitorulromaniei.ro.

Cine este Edmond Niculușcă, noul consilier al lui Nicușor Dan?

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul a rămas doar în sarcina lui Edmond Niculușcă, pentru că, între timp, cei doi colegi ai săi au plecat din țară. Unul dintre proiectele consilierului s-a numit „Cu bastonul prin Bucuresti”. În cadrul acestei acțiuni erau organizate trasee culturale prin Bucurestiul vechi.

„Sunt un om care visează să schimbe lucrurile în jurul lui. Spun din păcate pentru că mi se pare că devine din ce în ce mai greu și din fericire, pentru că dorința de a schimba te îndeamnă, totuși, de multe ori, să faci lucruri pe care în mod obișnuit nu le-ai face: să renunți la lucruri personale, să îți dedici timp într-un mod irațional.

Ca să schimbi lucrurile, e nevoie de multă muncă și, atunci, e nevoie de o motivație profundă ca să poți să faci față provocărilor, răutăților, lipsei de entuziasm din jurul tău. Deci, da, aș putea spune că sunt un visător în continuare, un naiv”, spunea Niculușcă.

Edmond Niculușcă, noul consilier al lui Nicușor Dan; „La 18 ani reușeam să salvez o școală”

El explica anul trecut și care au fost ambițiile care l-au măcinat în perioada adolescenței. „Motivația mea era ca generația noastră să conteze. Eram conștient că suntem o generație născută după decembrie 1989, căreia i se va cere să schimbe lucrurile în bine, să valorifice potențialul de libertate pe care îl avem. Așa am pornit. Ce mă motivează azi? Faptul că ceea ce fac a început să conteze foarte repede. A contat foarte mult faptul că la 18 ani reușeam să salvez o școală”, afirma actualul consilier al primarului general.