O victimă a tragediei de la Piatra Neamț era așteptată acasă. „Comandasem deja tortul”

O victimă a tragediei de la Piatra Neamț era așteptată acasă. „Comandasem deja tortul” sursă: arhivă

Fiica uneia dintre persoanele care și-au pierdut viața la Spitalul Județean Neamț a făcut mărturisiri emoționante.

Tatiana Gavrilă este una dintre victimele tragediei petrecute, sâmbătă, la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. În ziua fatidică, femeia a fost vizitată de una dintre fiicele sale, care lucrează ca asistentă la spitalul respectiv. Felicia Gavrilă a povestit experiența traumatizantă pe care a avut-o după ce a aflat de incendiul izbucnit la ATI.

„I-am promis că o să o iau vie acasă”

„Ieri dimineaţă mi-am viziat mama, aşa cum fac de o săptămână, de când a fost internată. Am ajutat-o când a fost internată pe secţia de chirurgie, unde lucrez. Când starea i s-a înrăutăţit, a fost internată la ATI. Medicii de acolo s-au ocupat foarte frumos de ea, i-au dat cel mai bun tratament la momentul respectiv. Starea ei a fost mai gravă, dar începuse să o ia pe o pantă ascendentă, pentru că tratamentul funcţiona şi mergea spre bine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alaltăieri am fost la ea în rezerva de la etajul 3, am petrecut mai mult timp cu ea, am schimbat-o şi am ajutat-o să îşi ia pastilele. Medicul Denciu mi-a administrat şi mie anestezie în câteva rânduri, ca am avut şi eu nişte operaţii la spate (...) De mama mea s-a ocupat frumos, din prima zi, i-a dat cel mai bun tratament.

Cine sunt persoanele care au murit în incendiul din Piatra Neamț

Prima mare minciună după incendiul de la Piatra Neamț. I se cere demisia lui Nelu Tătaru

I-am promis că o să o iau acasă vie, îi comandasem deja tortul de ziua ei de naştere (...) Aseară am pleact acasă să duc o parte din bagaje, am coborât...În mai puţin de 10 minute s-a întâmplat totul. Am auzit în drum spre casă că este fum la spital şi m-am întors.”, a povestit Felicia Gavrilă la Antena 3.

Ieri, am găsit-o transferată de la etajul 3

Ea a continuat: „Am petrecut un timp frumos cu ea, i-a văzut pe fraţii mei pe whatsapp, într-un telefon acoperit într-o pungă. Am lăsat-o cu o saturaţie bună de oxigen, de 95%. Ieri, am găsit-o transferată de la etajul 3, oarecum obosită în urma transferului. Ca stare generală, era mai moleşită dar, medicul mi-a spus că este staţionară.

De mama mea s-a ocupat chiar medicul erou care a încera sa salveze bolnavii Este un medic desăvârşit din punct de vedere profesional şi se ocupa aşa de frumos de pacienţi (...) M-a asigurat că o să fie bine.”

Asistenta a explicat și mutările care au avut loc în spital, în ultima perioadă. „Compartimentul COVID ATI a fost la etajul 3 mutat de la început pandemie. S-a mutat o secţie de neurochirurgie la etajul 2 şi s-a făcut circuit separat pentru pacienţii cu COVID. Am aflat că se vor muta din nou la 2 toţi bolnavii ATI şi va reveni secţia de neurochirurgie la locul iniţial. Nu ştiu prea multe amănunte, am fost în concediu, am revenit de puţin timp.”