Prezența militară SUA în Germania. Biden schimbă macazul lui Trump

Prezența militară SUA în Germania. Biden schimbă macazul lui Trump

Noul prședinte american ar putea menține o parte din cei 12.000 de militari americani care ar trebui să părăsească Germania în următoarele luni.

Biden și echipa sa ar putea inversa mai multe decizii luate de administrația Trump în timpul mandatului miliardarului. Printre aceste decizii, retragerea a 12.000 de soldați americani din Germania, anunțată pe 29 iulie de fostul ministru al apărării Mark Esper, demis fără menajamente, luni, de Donald Trump.

Din cei aproximativ 34.500 de soldați desfășurați în prezent în Germania, aproximativ 6.400 urmează să fie repatriați în Statele Unite, în timp ce ceilalți 5.600 urmează să fie repoziționați în alte țări NATO, în special Belgia și Italia. Dar noul președinte american ar putea inversa, cel puțin parțial, această retragere, scrie Le Point

Fosta numărul trei al Pentagonului, Michèle Flournoy, prezentată pentru a conduce ministerul Apărării în noua administrație de la Washington, a confirmat cu jumătate de gură această inversare, la o conferință în luna august.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebată despre acest plan de retragere în cadrul Forumului de securitate Aspen, ea a subliniat că „dacă avem o nouă administrație, primul lucru pe care îl va face va fi să reexamineze postura militară din lume”.

Sper că (retragerea militarilor americani din Germania) nu va fi implementată pe deplin, deoarece nu cred că este în interesul strategic al Statelor Unite și este foarte rău pentru relațiile noastre cu Alianța Nord Atlantică”, a adăugat ea.