Alertă. Vremea o ia complet razna. Iarna își intră în drepturi. Ce zone vor fi lovite
- Mihaela Dan
- 10 noiembrie 2020, 21:27
Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Potrivit acestora, iarna începe să își intre în drepturi.
Vremea se menține rece în următoarele zile. Noaptea şi dimineaţa se va semnala ceaţă în mare parte din ţară, iar temperaturile minime se vor încadra între -2 și 7 grade. De joi, în zonele montane, îşi fac apariţia din nou ninsorile.
Prognoza meteo miercuri, 11 noiembrie, în România
Cerul va fi variabil în zona Carpaților Orientali, iar după orele prânzului, se va degaja parțial și în centru și nord-est, dar în restul teritoriului va persista nebulozitatea joasă în cea mai mare parte a intervalului și pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe sau burniță.
Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului şi temporar în zona costieră a Dobrogei. Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu maxime ce se vor încadra între 7 și 12 grade, iar minime între -2 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni şi uşor mai ridicate pe litoral. Pe alocuri, în special dimineața și noaptea, va fi ceață.
Prognoza meteo miercuri, 11 noiembrie, în București
Vremea va fi în continuare închisă, cu nebulozitate joasă în cea mai mare parte a intervalului. Trecător vor fi condiții de burniță, iar dimineața și noaptea de ceață. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade.
Prognoza meteo joi, 12 noiembrie, în România
În sudul, estul şi centrul ţării, în special în zonele joase de relief, precum şi în Câmpia de Vest, la începutul zilei vor fi nori de plafon jos şi pe alocuri ceaţă, posibil asociate cu burniţă, apoi cerul va deveni variabil, condiţii în care vremea va fi normală termic pentru a doua decadă a lunii noiembrie.
În regiunile sud-estice, în cele de nord-vest, dar şi în dealurile din sud-vestul teritoriului, vor fi înnorări temporare, pe arii restrânse va ploua slab (cu probabilitate mai mare în Dobrogea şi în Maramureş), iar valorile termice, mai ales cele nocturne, vor fi mai ridicate decât cele specifice datei. În nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, la altitudini mari, în cursul nopţii vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului şi zona costieră a Dobrogei. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 14 grade, iar cele minime între -3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali și 9...10 grade pe litoral.