Important! Cum trebuie decalat programul de lucru al angajaţilor, de luni

Important! Cum trebuie decalat programul de lucru al angajaţilor, de luni

Raed Arafat a explicat cum trebuie decalat programul angajaților, de luni. Pentru a evita contactul cu mai multe persoane - mai ales cei care folosesc transportul în comun - angajatorii trebuie să facă un program special.

„Cei care vin cu transportul în comun se vor împărți”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.
Aşadar, Raed Arafat a explicat cum trebuie aplicată prevederea care îi obligă pe angajatori să decaleze programul angajaților, începând de luni, 9 noiembrie 2020.

Raed Arafat a explicat cum trebuie decalat programul angajaților, începând de luni care este o obligație legală: ”Dacă e o instituție cu peste 50 de angajați, să împartă oamenii în 2 grupe. E o obligație legală. Ca să decalăm programul, ne interesează cei care vin cu mijloacele de transport în comun. Cei care vin pe cont propriu, îi lăsăm deoparte. Cei care vin cu transportul în comun se vor împărți.

Un grup care începe la 8, de exemplu, următorul grup minimum o oră decalare, ca să plece mai târziu de acasă. Acest lucru va duce la reducerea numărului de oameni prezenți în mijloacele de transport.

Angajatorii trebuie să facă această analiză și să împartă oamenii în 2 grupe. Depinde de natura instituției și a tipului de activitate, dar trebuie să existe minimum o oră la venire și la plecare”, a explicat Arafat. Mai mult, dacă angajatul declară că vine cu autoturismul personal, el trebuie să fie scos din organizarea grupului, a mai spus Raed Arafat.

Cea mai mare problemă este transportul în comun

„Autoritățile locale pot să suplimenteze transportul în comun, acolo unde e cazul”, a adăugat secretarul de stat în MAI şi continuă: ”e normal să reducem impactul pe transportul în comun”, a concluzionat Raed Arafat.

„elemunca sau munca la domiciliu va reduce și riscul de infectare în interiorul clădirilor. Vor fi verificări prin inspecția de stat în muncă. Nu vor apărea alte norme de aplicare, e de înțeles ce trebuie făcut. Dacă cineva va încerca să păcălească, se va păcăli singur și pe noi toți. E normal să reducem impactul pe transportul în comun. Autoritățile locale pot să suplimenteze transportul în comun, acolo unde e cazul”, a concluzionat Arafat la digi24.

România a doborât și vineri recordul de noi infectări cu coronavirus. Au fost 10.260 cazuri noi în ultima zi și 123 decese, iar la terapie intensivă pacienții au ajuns la 1.001. Mai trebuie subliniat faptul că până vineri, 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 287.062 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus COVID – 19.

Ne puteți urmări și pe Google News