Dacă nu ai suficientă pâine, oferi mai mult circ! HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

Dacă nu ai suficientă pâine, oferi mai mult circ! HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

Simţi că nu mai poţi sta alături de persoanele cu care nu ai afinităţi selective, care nu te lasă să fii tu însuţi. În weekend poţi să obţii un armistiţiu, o regulă a jocului!

 

31 octombrie - 1 noiembrie

Dacă nu ai suficientă pâine, oferi mai mult circ! HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 31 octombrie s-au născut Jan Vermeer, John Keats, Eugen Lovinescu, Dan Hatman. Pe 1 noiembrie s-au născut Salvatore Adamo, Alexandr Alehin, Larry Flynt, Gabriel Cotabiţă, Mihai Gion, N. Davidescu.

Luna noiembrie nu începe bine, începe duminică. Nu știu de unde este superstiția aceasta, motivul ei. Bănuiesc că, poate fi o explicație, luna care începe duminică are vineri, 13, este o lună fără noroc! În acest weekend există un risc seismic semnificativ.

În calendarul creștin-ortodox, pe 31 octombrie sunt Sfinții: Apelie, Stahie, Urban, Aristobul, Narcis și Epimah. Pomenirea morților, Moșii de toamnă. Pică bine de Halloween, o sărbătoarea celtică legată de pomenire moșilor și strămoșilor. Pe 1 noiembrie este pomenirea Sfinţilor şi făcătorilor de minuni fără de arginţi Cosma şi Damian, fiii Teodotei cele din Asia. Medici buni şi evlavioşi care lecuiau oameni şi animale prin puterea Cuvântului, nu prin buruieni şi prafuri, după cum spune cronicarul. Şi nu luau niciodată nicio plată.

Exemplu strălucit aceşti doi fraţi, Cosma şi Damian. Ca multe alte exemple, lăsaţi în uitare. Pentru că marea majoritate a medicilor, (dacă au doctoratul, doctori) sunt mai curând „monştri în halate albe” cum îi caracteriza un articol din  „New Yorker”, despre medicii care și-au dat arama pe față în timpul pandemiei. Multe orânduiri umane, chiar şi comuniştii, au încercat să promoveze asistenţa medicală gratuită, după modelul creştin. Au eşuat în faţa vanităţii şi lăcomiei „monştrilor în halate albe”.