Gafele grosolane ale lui Biden și ale Democraților i-ar putea aduce victoria lui Trump

Gafele grosolane ale lui Biden și ale Democraților i-ar putea aduce victoria lui Trump

Noul val de violențe izbucnit în Philadelphia și opoziția lui Joe Biden față de fracturarea hidraulică ar putea răsturna situația electorală din Pennsylvania, oferindu-i victoria lui Donald Trump.

Joe Biden îl conducea miercuri, 28 octombrie, cu 50,6% - 43,5%, pe Donald Trump în media sondajelor realizată de RealClearPolitics, diferența reducându-se la numai 7,1%, de la un maximum de 10,2%, pe 12 octombrie.

Candidatul Democrat va câștiga aproape sigur votul popular în alegerile din SUA, în 2020, la fel ca Hillary Clinton în 2016, însă victoria lui Trump în doar două state – Pennsylvania și Florida – i-ar putea aduce președintelui în exercițiu majoritatea în Colegiul Electoral, arată o analiză Asia Times.

Legea și ordinea, călcate în picioare

Legea și ordinea sunt una dintre principalele teme de campanie ale lui Trump. Alegătorii americani din clasa medie au observat cu îngrijorare cum, în vară primarii și guvernatorii Democrați au împiedicat poliția să intervină în forță împotriva manifestațiilor violente care au semănat haos în orașele americame.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot Democrații s-au opus intervenției Gărzii Naționale de a institui ordinea.

Mai mult, liderii Democrați nu au ezitat să susțină direct protestele Black Lives Matter, care au terorizat populația.

Acum, în Philadelphia, capitala statului Pennsylvania, coșmarul a reînceput: un bărbat de culoare a fost împușcat după ce a atacat doi polițiști cu un cuțit, ceea ce a provocat un nou val de proteste.

Nu mai puțin de 30 de polițiști au fost răniți, după două nopți de violențe, incendii și jafuri.

Democrații anti-poliție

Majoritatea rănilor provocate polițiștilor au provenit de la cărămizi, sticle și alte proiectile aruncate asupra lor, ceea ce, scrie Asia Times, arată că primarul Democrat al Philadelphiei, Jim Kenney, le-a interzis să se apere.

O polițistă a ajuns la spital cu un picior rupt, după ce un protestatar a intrat cu camioneta în cordonul forțelor de ordine.

Înregistrarea video a împușcării bărbatului de culoare arată cum acesta i-a amenințat pe polițiști cu un cuțit și a refuzat să îl arunce când a fost somat.

Primarul Kenney a declarat: „Am privit înregistrarea acestui incident tragic și ea ridică întrebări dificile la care trebuie dat un  răspuns”.

Pentru numeroșii alegători din Pennsylvania, întrebarea este mai degrabă de ce poliția nu a luat măsuri mai energice pentru a restabili ordinea și a se apăra, observă analiza din Asia Times.

Două treimi din alegătorii americani au declarat institutelor de sondaj că ordinea publică reprezintă o chestiune crucială pentru ei, chiar dacă sunt împărțiți în privința candidatului despre care cred că va rezolva cel mai bine problema.