Pe picior de război. Marina americană se pregătește în Pacific pentru ce e mai rău

Pe picior de război. Marina americană se pregătește în Pacific pentru ce e mai rău

Marinarii americani care staționează în Pacific desfășoară în aceste zile exerciții în insulele din regiune, de frica unui viitor război cu China. Antrenamentul este cunoscut sub numele de Noble Fury 21.

 

Astfel, soldații sunt lăsați ascunși pe insulele și atolii din regiune pentru a simula atacuri asupra bazelor de rachete și a navelor de război inamice.

După ce și-au lovit țintele cu rachete, pușcașii marini au luat un elicopter și au fugit pe o altă insulă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Exercițiul face parte din schimbările radicale tactice aplicate în rândul pușcașilor marini pe măsură ce China își dezvoltă capacitățile de rachete balistice, care se așteaptă să fie complet pregătite pentru operațiunile Indo-Pacifice până în 2030.

„Fiind o forță foarte antrenată, disciplinată și letală, ne aflăm aici în exercitarea rolului nostru în operațiuni. Misiunea noastră este de a efectua un atac aerian pentru a asigura un aerodrom pe o insulă din apropiere, pentru a facilita operațiunile de urmărire, inclusiv o infiltrare rapidă - Sistemul de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată.

Abilitatea noastră de a profita rapid și de a opera pe un teren critic va sprijini operațiunile navale pentru a ne asigura că suntem gata să ne îndeplinim obligațiile din tratatul cu Japonia și să menținem zona Indo-Pacifică liberă și deschisă”, a declarat într-un comunicat de presă Lt. Col. Gabriel Diana, ofițerul comandant al Batalionului 1, Marines.

Pe picior de război. Marina americană se pregătește în Pacific pentru ce e mai rău

În timpul exercițiului, care a avut loc la începutul acestei luni, peste 100 de pușcași marini au fost lăsați pe insula japoneză Lejima.

De acolo, a sosit o forță mai mare de avioane militare și elicoptere de atac, care au ajutat la „preluarea controlului” insulei.

Marinarii s-au coordonat cu colegii lor din flota a 7-a a marinei SUA pentru a le transmite că au identificat „ținte” celor care se aflau pe insulă.

Apoi, un alt grup de pușcași marini la bordul unui avion MC-130J Super Hercules au folosit sistemele de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată (HIMARS) către insulă în mijlocul nopții.

„Echipa HIMARS a tras o rachetă distrugând ținta și s-a îmbarcat rapid rapid înapoi în MC-130J, decolând în doar câteva minute”, se arată în comunicat.

.