Conflictul PNL-USR tranșat la Cotroceni. Mesajul președintelui, ignorat de liberali?

Conflictul PNL-USR tranșat la Cotroceni. Mesajul președintelui, ignorat de liberali?

Conducerea PNL este acuzată de reprezentanții USR că, prin votarea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, a nesocotit mesajele președintelui Klaus Iohannis, care a cerut ca cele două partide să se înțeleagă pentru a guverna împreună, după alegerile parlamentare.

Parlamentarii USR susțin că cei care au contribuit la alegerea lui Florin Iordache ar fi persoane din afara PSD. Atât PSD cât și PNL i-ar fi păcălit, cvorumul pentru desfășurarea votării fiind constatat abia la sfârșitul ședinței de alegeri, contrar legii. „Eu nu pot să îi bănuiesc pe colegii mei din USR, mai degrabă spun că e cineva de la PNL să fi votat. Dar nu cu ordin de la partid. E posibil ca cineva din USR să-l fi tăiat pe Augustin Zegrean de pe listă, dar să-l voteze pe Iordache, bag mâna în foc că nu”, a declarat, pentru EVZ, deputatul USR Stelian Ion.

El neagă orice negociere și blat cu PSD, „sunt vorbe aruncate aiurea de PNL”, pentru obținerea funcției de șef de secție în Consiliul Legislativ pentru senatorul USR George Dircă. Pentru că parlamentarul USR de Galați nu s-a mai regăsit pe listele de candidați pentru alegerile parlamentare, s-ar fi propus, individual, pentru Consiliul Legislativ, negociind singur pentru a obține voturi, „din comisiile juridice și de peste tot”. USR pare să se delimiteze, astfel, de senatorul care, acum, îl secondează pe Florin Iordache în conducerea Consiliului Legislatv.

„George Dircă nu a fost o miză pentru noi, ca să zicem că merita vreo negociere. Este un jurist foarte bun, noi nu aveam nici un motiv să ne opunem acestei candidaturi. Am spus că îl susținem. Sincer, nu aveam așteptări că va fi ales. Nu am crezut că va fi ales, nici eu, nici colegii. Poate că nici el, dar rezultatul acesta a fost. Acum că asta este o vină a USR, mi se pare aberant să ne ducem pe direcția asta”, comentează parlamentarul USR, Stelian Ion.

Ne puteți urmări și pe Google News