Bolnavii de COVID-19 vor fi transferați în afara granițelor țării

Bolnavii de COVID-19 vor fi transferați în afara granițelor țării

Ernist Kuipers, şeful asociaţiei LNAZ din Olanda, a anunțat, joi, că s-a luat măsura de a se transfera bolnavi de COVID în Germania pentru a fi tratați.

Măsura extremă a fost luată ca urmare a numărului foarte mare de persoane infectate cu noul coronavirus, iar sistemul spitalicesc olandez nu mai poate face față la presiunile tot mai mari.

Situația dezastrului în Olanda

Potrivit autorităților olandeze s-a ajuns la un nou record de îmbolnăviri iar paturile din spitale au devenit insuficiente.

Aproape jumătate dintre paturile de la terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi cu COVID-19, a declarat şeful asociaţiei LNAZ, Ernist Kuipers.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Şi cu siguranţă lucrurile nu se vor încheia aici", a mai spus el presei. „Numărul internărilor din spitale va continua să crească cel puţin până la sfârşitul lunii", a adăugat Kuipers.

Numărul cazurilor zilnice de COVI-19 a fost de 9.271 joi, a anunţat Institutul naţional pentru sănătate publică (RIVM).

Guvernul a impus un lockdown parţial pentru a limita răspândirea pandemiei pe 14 octombrie, printre măsurile luate aflându-se şi închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor din ţară.

În Olanda s-a atins un număr record de îmbolnăviri în 24 de ore

Olanda se situează în Europa la un nivel ridicat, iar situația din această țară evoluează spre mai rău. În Olanda au fost raportate peste 9.000 de infectări pe zi, la fel ca în Germania, dar care are de peste patru ori mai mulți locuitori, pentru care există prea puține paturi de terapie intensivă.

Comparativ cu Germania, în Olanda se testează puțin, autoritățile sanitare sunt complet depășite în a urmări contacții, iar aplicația de avertizare pentru coronavirus, anunțată încă din luna aprilie, a fost lansată abia recent. Obligația de a purta măștile de protecție în spațiile publice tocmai a fost emisă, dar mesajul guvernului este că „mondkapjele” nu sunt de niciun folos.

Unii specialiști susțin că liberalitatea, care pentru mulți oameni face din Olanda una dintre țările preferate de locuit din lume ar fi cauza acestei explozii de îmbolnăviri.

Germania are în continuare capacitatea de a prelua pacienţi bolnavi de COVID-19 din alte ţări, ceea ce a determinat ca Olanda să apeleze la luarea măsurilor amintite. Germania, la fel ca restul ţărilor europene, se confruntă de mai multe săptămâni cu o înmulţire semnificativă a cazurilor de infectare cu COVID-19. În faţa acestui nou val, autorităţile germane au înăsprit măsurile împotriva pandemiei, adoptând în special interdicţii de adunare, potrivit agerpres.ro