Ghinion pentru un primar nou ales. A pățit-o întreaga familie

Ghinion pentru un primar nou ales. A pățit-o întreaga familie

Primarul ales al comunei Fântânele din județul Constanța ar putea fi învestit cu întârziere, iar Consiliul Local Comunal s-ar putea constitui ulterior din cauza incidenței uriașe a ratei de infectări cu noul coronavirus, edilul șef și întreaga familie a acestuia fiind confirmați cu COVID-19.

Cu o rată de îmbolnăvire de 6,1 cazuri la mia de locuitori, înregistrate în ultimele 14 zile, comuna Fântânele, din județul Constanța, este practic blocată. Totul este închis, locuitorii sunt obligați să poarte mască de protecție, localurile și-au pus lacăt, școala se desfășoară în sistem online. Localitatea nu este în carantină pentru că are o populație de doar 1664 de oameni, focarul de SARS COV-2 fiind în ograda primarului ales Adrian Roșu.

Opt din cele 10 cazuri cu COVID provin de fapt din familia primarului, iar ceilalți doi consăteni sunt șoferul edilului șef și un vecin. Primarul Adrian Roșu (PNL) a declarat, pentru EVZ, că acum se simte mai bine, după ce a zăcut la pat timp de cel puțin o săptămână, crezând, inițial că a făcut gripă. Părinții și sora lui au dus boala pe picioare, la fel și logodnica lui, dar tatăl acesteia ar fi la pat, după ce a fost trimis acasă din cauza saloanelor arhipline din spital.

Adrian Roșu, care a fost primar interimar, va repeta testul, vineri, și speră într-un rezultat negativ. Apoi, dacă DSP Constanța îi va permite, dorește să se apuce de treabă pentru că activitatea în primărie este, practic, paralizată. Vrea să fie învestit și să constituie Consiliul Local Comunal pentru că „ trebuie să ne luptăm cu Covid-ul acesta, avem locuitori care nu ascultă și nu pot să mă duc peste ei să îi pun la punct”.

Ne puteți urmări și pe Google News