Pericol public în România! Un recidivist bolnav de HIV a mușcat un polițist în tren UPDATE

Pericol public în România! Un recidivist bolnav de HIV a mușcat un polițist în tren UPDATE

Un individ, de 36 de ani, eliberat duminică din închisoare, a fost reținut de polițiștii de la Transporturi care după ce au încercat să îl sancționeze în tren pentru că nu purta mască și nu avea bilet, a devenit violent și, deși era bolnav HIV-SIDA, a mușcat de braț un polițist.

UPDATE-Magistrații Tribunalului Constanța au emis, luni seara, pe numele bărbatului, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Individul a fost introdus în Centrul de Reţinere și Arestare Preventivă al IPJ Constanța.

Incidentul a avut loc, duminică,  în jurul orei 15:00, când polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în apropierea stației CF Medgidia, au fost solicitați de șeful de tren să îi acorde sprijin, întrucât în tren se află o persoană fără mască de protecție și fără bilet. La vederea polițiștilor, individul a devenit recalcitrant și a refuzat să își spună numele,  a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Patrula de poliție din tren a decis să fie dat jos în gara Medgidia, urmând să fie transportat la sediul Postului de poliție Transporturi Feroviare (TF), din apropierea stației. La coborârea din tren, bărbatul a devenit violent, a cerut să fie lăsat în pace. Polițiștii l-au imobilizat. În momentul în care i s-au pus cătușele, agresorul a încercat să îi lovească pe polițiști, cu picioarele. Pentru că nu putut, a reușit să  îl muște pe unul dintre polițiști de antebrațul stâng, aproape de umăr.

În urma cercetărilor, anchetatorii au aflat că individul fusese eliberat chiar astăzi din Penitenciarul Poarta Albă, el urcându-se în trenul Constanța-București, el având domiciliul în Capitală. În timpul anchetei s-a stabilit și faptul că agresorul este infectat cu virusul HIV. Surse din anchetă au spus că el are la activ cel puțin cinci condamnări la închisoare. Ultima sentință, pentru furt calificat, decisă de Tribunalul Argeș, era la 1 an și 10 luni închisoare, pe care deținutul a efectuat-o integral la Poarta Albă.

În aceste momente, agresorul se află la sediul Postului de Poliție TF Medgidia, urmând a fi prezentat, în scurt timp, Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Bărbatul, de 36 de ani, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și transmiterea SIDA. Un echipaj care a sosit cu o ambulanță, la fața locului, l-a investigat medical pe polițistul mușcat de fostul deținut, urmând să se stabilească dacă viața i-a fost pusă în pericol, starea lui fiind stabilă.

Ulterior, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus reținerea autorului, pentru 24 de ore. El va fi prezentat, luni, instanței, cu propuneri corespunzătoare faptei.

(Sursa Foto-Arhiva)