Germania, cucerită de pandemie. Merkel dă verde pentru noi restricții

Germania, cucerită de pandemie. Merkel dă verde pentru noi restricții

Cancelarul german a informat, vineri, că a convenit împreună cu primarii din cele mai mari 11 oraşe ale Germaniei să fie impuse restricţii antiepidemice mai severe dacă se depăşeşte la nivel local pragul de 50 de noi cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână.

Cancelarul Germaniei a insistat din nou cu privire la importanța măsurilor dwe siguranță: purtării măştii, a menţinerii distanţei sociale şi a aerisirii încăperilor.

Angela Merkel a precizat că, acum, prioritatea ei majoră este să evite o nouă închidere a economiei şi a societăţii, cum s-a întâmplat în primăvară.

Măsurile convenite cu primarii din cele mai mari 11 orașe germane pot include reguli mai stricte pentru purtarea măştii, limitarea reuniunilor, restricţionarea comercializării de alcool sau închiderea localurilor de noapte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă numărul noilor infectări nu se stabilizează în următoarele zece zile, „alte măsuri de restricţie ţintite sunt inevitabile”, a declarat Merkel

O nouă evaluare a situației va fi făcută în cadrul unei întâlniri dintre Angela Merkel și primarii, peste două săptămâni.