Americanii trăiesc mai bine în pandemie cu Trump decât cu Obama și Biden în vremuri normale

Americanii trăiesc mai bine în pandemie cu Trump decât cu Obama și Biden în vremuri normale

O majoritate solidă de 56% dintre americani afirmă că trăiesc mai bine acum decât în urmă cu patru ani, dezvăluie un sondaj realizat de Gallup.

Doar 32% spun că trăiesc mai rău acum decât în 2016.

Cifra de 56% este „cea mai mare înregistrată vreodată de Gallup”, după cum a observat Laura Ingraham, la Fox News.

Președintele Trump a reacționat cu un mesaj pe Twitter la sondajul Gallup:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sondajul Gallup tocmai a fost publicat, conținând incredibila constatare că 56% dintre voi spun că trăiți mai bine astăzi, în timpul unei pandemii, decât trăiați în urmă cu patru ani (OBiden). Cea mai mare cifră înregistrată vreodată! Uimitor!”

Istoric vorbind, sondajul Gallup este de foarte bun augur pentru președintele Trump, în tentativa sa de a fi reales.

La alegerile prezidențiale precedente, începând cu jumătatea anilor 1980, de când s-a făcut o asemenea înregistrare, niciodată aceasta cifră nu a fost atât de mare.

De pildă, când fostul președinte Barack Obama a candidat pentru realegere, în 2012, cifra a fost de 45%, și a fost reales.

La fel, când fostul președinte George W. Bush a candidat pentru realegere, în 2004, procentul a fost de 47%. Bush Jr. a fost reales.

Fostul președinte George H.R. Bush a încercat și el să fie reales, în 1992, procentul său a fost de 38%, iar Bush Sr. a pierdut alegerile.

Însă, în 1984, când fostul președinte Ronald Reagan a candidat pentru realegere și a obținut o victorie fabuloasă, câștigând în 49 de state, procentul respectiv a fost de numai 44%.

Nu este clar care a fost cifra în timpul campaniei de realegere a lui Bill Clinton, în 1996, în perioada din imediata apropiere a alegerilor, deoarece sondajele Gallup nu au inclus această măsurătoare, însă, cu unsprezece luni înaintea alegerilor, în ianuarie, Clinton avea un procent de 50%.

Deși procentul înregistrat de Donald Trump, de 56%, este impresionant, el a fost și mai mare, înainte de pandemie, la nivelul Statelor Unite.

În februarie, el înregistra un uluitor 61% de americani care afirmau că trăiesc mai bine decât în urmă cu trei ani, când Trump și-a început mandatul.

Astfel, deși cifra a mai scăzut puțin – cu cinci procente – în timpul ultimelor șase luni de pandemie, numărul americanilor care consideră că trăiesc mai bine în președinția lui Trump rămâne oricum la un nivel excepțional, fără precedent înainte de alegeri.

Acest lucru mai arată și că marea majoritate a americanilor consideră că trăiesc mai bine acum, în timpul pandemiei, sub Trump, decât trăiau, în mod normal, în timpul lui Obama și Biden.