Au pierdut primăria, riscă pușcăria. DNA le dă lovitura!

Au pierdut primăria, riscă pușcăria. DNA le dă lovitura! Sursa foto: ADRIAN PICLISAN / MEDIAFAX FOTO

Ultimii doi primari care au condus municipiul Timișoara vor fi judecați într-un dosar instrumentat de DNA care vizează mai multe tranzacții imobiliare în baza Legii 112.

Cei doi foști edili, Nicolae Robu și Gheorghe Ciuhandu, dar și mai mulți funcționari angajați în Primăria Timișoara au fost inculpați oficial în dosarul pregătit de DNA.

Magistrații Curții de Apel Timișoara au decis că rechizitoriul întocmit de procurori în dosarul retrocedărilor de immobile este legal, iar cei doi primari, Nicolae Robu și Gheorghe Ciuhandu, fostul director al Direcției de Patrimoniu, Nicușor Miuț, dar și alți șefi din primărie sunt inculpați oficial și pot fi trimiși în judecată, comform publicației Rețete și Vedete.

Judecătorii au respins contestațiile formulate de inculpații Miuţ Nicuşor Constantin, Ciuhandu Gheorghe Coriolan, Cojocari Ioan, Robu Nicolae, Diaconu Dan Aurel, Stoia Traian Constantin, Staia Martin, Vîrlea Simona şi Iova Gabriela împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară care a decis trimiterea dosarului în judecată. Aceștia au fost obligați și la plata a câte 200 de lei, cheltuieli de judecată către stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii (…) împotriva încheierii penale din 04.08.2020 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Timiş în dosarul nr. 5736/30/2019/a1. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă fiecare inculpat contestator la plata a câte 200 lei, cheltuieli judiciare către stat în contestaţie. Definitivă”, se arată în dispozitivul publicat de instanță.

O anchetă complexă

Ancheta în dosarul retrocedărilor ilegale de la Timișoara durat aproximativ cinci ani. Cercetările au pornit după ce mai mulți polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, coordonați de un procuror din structura centrală a DNA, au efectuat percheziții la Primăria Timișoara în vara lui 2015.

Conform anchetatorilor, Primăria Timișoara a vândut fără drept mai multe locuințe, în baza Legii 112/1995. Deși legea prevedea că aceste locuințe, naționalizate de regimul comunist, nu pot fi vândute decât chiriașilor care le ocupau la apariția legii, Primăria a stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local că acestea pot fi vândute și altor persoane, care au devenit chiriașe ulterior, conform Rețete și Vedete.