Patentul 91304, deținut de cehul Karel Drbal. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Patentul 91304, deținut de cehul Karel Drbal. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Viaţa ta pare a fi o cursă prin munţi, fără frâne! O clipă de neatenţie şi... gata, ţi-a luat altcineva banii! Astăzi nu te lăsa pradă comodităţii, fii atent, se apropie o curbă periculoasă!

8 octombrie

 

Patentul 91304, deținut de cehul Karel Drbal. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 8 octombrie s-au născut Juan Peron, Antonio Banderas, Sigourney Weaver, Klaus Kinski, Didi, Ion Voicu, Ionel Budişteanu, Alexandru Andriţoiu, Constantin Abăluţă.

Iar mai nimic în calendarul creştin-ortodox, doar Sfintele Pelaghia şi Taisia. Nimic, dar nimic, în "Kalendar".

O zi de trecere, frumoasă parţial, poate unde este ziua de naştere a unor actori pe care îi admir, Sigourney Weaver, Antonio Banderas şi Klaus Kinski.

Sigourney Weaver, cea din seria „Alien” dar mai ales cea din „Ghostbusters”. Tare aş vrea să văd un film SF, de acţiune, cu Sigourney Weaver, „The Alien’s killer”, versus Uma Thurman, „The Black Mamba”! Găsiţi producătorul, scenariul şi castingul le fac eu... dar mă tem că este imposibil. Au și ele, actrițele, o vârstă...

Un actor care joacă cu inteligenţă, din ochi, din atitudini: Antonio Banderas! El rămâne pentru mine al „13-lea războinic”, arabul mintos şi credincios prietenilor şi crezului său, până la moarte şi după.  Şi care învaţă limba varengilor, a puternicilor vikingi, doar urmărind conversaţia nordicilor!

Poate unde am avut ocazia să întâlnesc astfel de oameni, arabi, evrei, persani, nordici - în realitate, nu în ficţiune; dar arta filmului îmi aminteşte de ei, care vai, s-au risipit ca valurile lovite de ţărmul timpului. Niciunul nu mi-a înşelat aşteptările, niciunul nu m-a trădat! Cum să nu-ţi aminteşti de astfel de oameni, cum nu mai sunt în lumea de astăzi!

Iar Klaus Kinski! „Banditul rău” care murea tragic în westernurile spaghetti ale lui Sergio Leone, împuşcat, de cine altul, decât de Clint Eastwood! După părerea mea atinge perfecţiunea, ca joc actoricesc, într-un obscur film horror „Crawlspace” un film horror uitat din 1986, dar care se află la loc de cinste în filmoteca mea.