Mercenarii lui Erdogan își rup dinții în Nagorno-Karabah

Mercenarii lui Erdogan își rup dinții în Nagorno-Karabah

Bilanțul victimelor în conflictul în care se bat separatiștii armeni și armata azeră continuă să crească, în a șasea zi în care se aude numai glasul armelor.

Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO) a informat, vineri, că cel puțin 28 de combatanți sirieni pro-turci și-au pierdut viața în acest conflict care a reinflamat vechi tensiuni între separatiștii armeni și forțele azere, susținute de Turcia, în Nagorno-Karabah.

Potrivit OSDO, oranizaţie neguvernamentală, cu sediul la Londra dar care dispune de o reţea vastă de informare în Siria, combatanții uciși făceau parte dintr-un contingent de 850 de luptători pe care Ankara i-a trimis săptămâna trecută în ajutorul forțelor azere, potrivit directorului observatorului, Rami Abdel Rahman.

Agenţia France Presse, citată de Agerpres, a putut să confirme vineri moartea a trei dintre ei prin intermediul familiilor lor, informate despre decesul acestora.

Fotografii a patru presupuşi combatanţi morţi în lupte au fost difuzate pe rețele de socializare de către utilizatori de internet din nordul Siriei.

De la reluarea ostilităților în Nagorno-Karabah, Armenia îl acuză pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, că trimite „mercenari” sirieni în acest teatru de război, violent și extreme de disputant din Caucazul de Sud.

Ankara continua să dezmintă aceste acuzații.

Tot vineri, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, s-a declarat „preocupat” de informațiile privind, prezenţa combatanţilor străini în Nagorno-Karabah.