Atenție la mască! Avertismentul specialiștilor. Care este cel mai riscant loc

Atenție la mască! Avertismentul specialiștilor. Care este cel mai riscant loc

Prin intermediul aerosolilor, orice infecţie virală sau bacteriană poate fi transmisă foarte uşor, susțin specialiștii, care indică și cel mai riscant loc în care ne putem îmbolnăvi

Recomandarea de a ține masca pe nas și pe gură nu este o glumă!

În actuala pandemie de COVID 19, riscurile cele mai mari de a te infecta sunt în spații închise. Dar, mai ales, în toaletă.

O spun specialișii în domeniu care arată că, dacă o persoană bolnavă a folosit spațiul, înainte, picăturile respiratorii mici eliminate prin respirație sunt încă în aer şi riscaţi să vă infectaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

 

„Orice infecție virală sau bacteriană, care are cale de transmitere respiratorie sau digestivă poate să fie transmisă foarte ușor. Spun și digestivă pentru că nu ne putem controla în fiecare moment gesturile. Inclusiv de infecțiile transmise pe cale digestivă putem fi protejați de ele purtând mască”,  a declarat Carmen Chifiriuc, expert virusolog, citată de stirileprotv.ro.

 

Pericol și în aer liber

 

Și în aer liber, dacă purtați o conversație peste 15 minute, fără mască, cu o persoană, de asemenea, fără mască, vă puteți infecta.

De aceea, specialiștii recomandă ca orice interacțiune apropiată se face cu mască chiar dacă ești sau nu în aer liber.

 

 

„Deocamdată, în lumea asta, alte măsuri de prevenție pentru infecțiile cu transmitere respiratorie în afară de existența unui vaccin nu există!”, a declarat Carmen Dorobăț, medic primar boli infecțioase.

 

Protejate de picături respiratorii, virusurile au capacitate infecțioasă, dacă ajung în mucoasele aparatului respirator. Altfel, în câteva zile, pe suprafețe uscate, își pierd capacitatea de a infecta.

Un alt element important, precizat de specialiști, est că virusururile se dispersează ușor dacă țineți geamul larg deschis.

 

De altfel, Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor din Statele Unite ale Americii (SUA) atrage atenția asupra acestui aspect.

Specialiștii americani spun să nu înlăturați virusurile prin sisteme de ventilație de interior. Acestea doar răspândesc picăturile repiratorii, posibil infectante, la mai mult de trei metri.

Breaking News. Gata, Rafila face anunțul oficial după recordul de cazuri! E vestea momentului