Traian Băsescu, dezvăluiri în premieră. Ce alianță se pregătește pentru alegerile parlamentare

Traian Băsescu, dezvăluiri în premieră. Ce alianță se pregătește pentru alegerile parlamentare Sursa foto. EVZ

Partidul Mișcarea Populară ia în considerare, cu prioritate, o alianță cu liberalii pentru viitoarele alegeri parlamentare programate pentru acest an.

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a declarat că Eugen Tomac va avea o întâlnire cu liderul PNL, premierul Ludovic Orban, pentru a pune bazele unei alianțe în vederea pregătirii viitoarelor alegeri parlamentare. Această alianță va porni de la rezultatele obținute de ambele partide la alegerile locale care tocmai s-au încheiat.

„Pentru noi obiectivul major nu este negocierea. În mod categoric îi vom întreba pe liberali - din câte ştiu, Eugen Tomac a şi fixat o întâlnire pentru mâine (miercuri - n.red.) - cum văd ei o eventuală politică de alianţe. Dacă va fi o variantă acceptabilă, bine, dacă nu, PMP îşi va valorifica procentele pe care le-a obţinut, în orice condiţii”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu.

El a precizat că i-a rugat pe liderii partidului să aibă răbdare să se încheie discuțiile dintre Eugen Tomac și Ludovic Orban, iar mai apoi să ia în considerare și alte opțiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

„I-am rugat (pe liderii PMP - n. red.) să ţină cont de faptul că prima opţiune sunt liberalii şi să aştepte până când va fi o discuţie între Tomac şi Ludovic Orban. Care va fi rezultatul discuţiei vom vedea”, a declarat europarlamentarul Traian Băsescu, într-o intervenție pe care a avut-o la TVR. El a subliniat că, în momentul de faţă, mesajul transmis de conducerea centrală a PMP în teritoriu este în favoarea unei alianțe cu liberalii, iar mai apoi cu alte partide.

„Dacă vom consfinţi într-un document politic, foarte bine, dacă nu, bună ziua şi ne vedem fiecare de drumul lui”, a precizat Traian Băsescu.

Înainte de alegerile locale, PMP a fost exclus de la negocierile pentru formarea unei alianțe de dreapta la nivelul municipiului București, conducerea USR refuzând o astfel de opțiune. În aceste condiții, PMP a avut proprii candidați la alegerile pentru Primăria Generală, primăriile de sector și consiliile locale.

Traian Băsescu a candidat împotriva Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan, la Primăria Generală și a obținut un scor de aproape 11%.

Ajutor de dincolo de moarte. Cum și-a susținut un candidat decedat colegii de partid

PSD mai primește o lovitură. Important lider, condamnat la pușcărie pentru o femeie