Securitatea cibernetică. Putin îi întinde mâna lui Trump

Securitatea cibernetică. Putin îi întinde mâna lui Trump

Liderul de la Kremlin a făcut recent o declarație care deschide posibilitatea unui acord de colaborare cu Statele Unite în domeniul securității informațiilor și comunicațiilor.

După cum se menționează în declarația oficială a Ministerului Afacerilor Externe, potrivit Kremlinului, una dintre principalele provocări strategice de astăzi este riscul unei confruntări pe scară largă în domeniul digital, inclusiv în domeniul cibernetic, scrie Il Giornale.

Prin urmare, o responsabilitate specială pentru prevenirea posibilelor conflicte în acest domeniu revine actorilor-cheie care gestionează securitatea informațiilor internaționale (IIS).

Astfel, Moscova ar dori să discute „încă o dată” cu SUA pentru a conveni asupra unui program complet de măsuri practice care vizează reluarea relațiilor în domeniul securității în utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor (Tehnologiile informației și comunicațiilor - TIC).

Ne puteți urmări și pe Google News

Planul lui Putin

Ideea președintelui Putin este de a stabili un acord pe mai multe niveluri bazat pe patru puncte fundamentale: primul abordează necesitatea de a restabili dialogul bilateral regulat la nivel înalt între agențiile din cele două țări pe probleme cheie pentru a asigura securitatea informațiilor.

Al doilea punct exprimă necesitatea de a menține o funcționare continuă și eficientă a canalelor acestor noi modalităţi de comunicare între agențiile relevante din Rusia și Statele Unite prin centre de reducere a riscului nuclear, echipe de intervenție în caz de urgență IT și oficiali la nivel înalt responsabili pentru problemele Iis din cadrul organismelor implicate în asigurarea securității naționale, inclusiv domeniul informațiilor.