Tablete pentru studenți, din fonduri europene. Care sunt condițiile pentru a le primi

Tablete pentru studenți, din fonduri europene. Care sunt condițiile pentru a le primi

Studenții beneficiari de burse sociale din universitățile în care se va preda în sistem online vor primi și ei tablete electronice de la Guvern.

Premierul Ludovic Orban a declarat că studenţii vor primi tablete electronice, banii necesari achiziției urmând să fie decontați din fonduri europene, în limita a 50 de milioane de euro.

„Am luat decizia de a sprijini şi studenţii care sunt beneficiari ai burselor sociale pentru universităţile care vor începe online. să decontăm din fonduri europene în limita unei sume de 50 de milioane de euro tabletele care sunt achiziţionate”, a declarat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de guvern de joi seara.

Premierul a precizat că Executivul va aproba actul normativ prin care pensionarii cu pensia mai mică decât cea socială vor primi tichete pentru o masă caldă. De asemenea, premierul a mai spus că va fi majorat şi plafonul de decontare din fonduri europene pentru cheltuielile de sănătate pe care le generează noul coronavirus.

În cadrul ședinței, secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene Carmen Moraru a precizat că este pregătită o ordonanţă de urgenţă care reuneşte mai multe modificări ale unor acte normative, între care și prevederile anunțate de Ludovic Orban.

„Am inclus în modificarea Ordonanţei 44 - universităţile de stat vor fi beneficiare de fonduri pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie şi unele dispozitive de tipul nebulizatoarelor în valoare de 10 milioane de euro. Faţă de cele 50 de milioane de euro pe care le aveam deja aprobate, pentru această categorie nouă de beneficiari am suplimentat cu încă 10 milioane de euro”, a anunțat Carmen Moraru.

Secretarul de stat a mai precizat că în aceeaşi ordonanţă de urgenţă de modificare a unor acte normative s-a propus și suplimentarea plafonului de decontare pentru aceste tipuri de echipamente la nivelul de 1.200.000.000 lei, din realocări din alte programe. (

„Precizez că în acest moment avem depuse proiecte de un miliard de euro, schiţe pe care le vedem în sistem şi tot din axa 9, din care decontăm echipamentele medicale, vom deconta şi echipamentele pentru şcoli, echipamentele de protecţie şi dispozitivele şi containerele sanitare”, a spus Carmen Moraru.

Ne puteți urmări și pe Google News