O fi adevărat? Cercetători: Suntem mai aproape decât credem de imunitatea la SARS-CoV-2

O fi adevărat? Cercetători: Suntem mai aproape decât credem de imunitatea la SARS-CoV-2

Aproape jumătate din populația lumii ar putea fi imună la coronavirus, sugerează un număr restrâns, dar în creștere, de cercetări efectuate.

Testele efectuate pe donările de sânge din Statele Unite au constatat că aproximativ 50% din probe conțin limfocite T care au răspuns la coronavirus, sugerând că corpurile donatorilor pot avea capacitatea naturală de a combate virusul mortal.

Rezultate similare au fost găsite în Marea Britanie, Suedia, Olanda și Singapore.

Se crede că SARS-CoV-2 este atât de mortal, în parte, deoarece este un virus complet nou contra căruia oamenii nu au imunitate naturală.

Și, deși acesta este în mod clar cazul multor oameni, redactorul-șef adjunct al British Medical Journal, dr. Peter Dosh, a scris, joi, că dovezile încep să sugereze că unele persoane ar putea avea o anumită protecție împotriva virusului.

În luna martie, un membru al unui cor din comitatul Skagit din Washington a mers ca de obicei la repetiții. Nu se simțea tocmai bine dar nu știa că a contactat noul coronavirus.

În decurs de o săptămână, această persoană și alta au fost testate pozitive pentru virusul responsabil de Covid-19.

Alți 25 de membri ai corului de 122 de persoane prezentau simptome de coronavirus.

În săptămânile care au urmat, 52 din  60 de persoane care au participat la cor vor dezvolta COVID-19.

Opt participanți nu s-au îmbolnăvit.

Imunitate preexistentă la COvid-19?

 

Practica corală a fost supranumită un eveniment de mare difuziune și a devenit un indicator timpuriu că anumite activități - cum ar fi cântatul - ar putea facilita transmiterea coronavirusului.

Oamenii de știință au văzut această practică ca o oportunitate unică de a studia la ce punct coronavirusul poate deveni infecțios.

Cercetările au arătat că oamenii sunt susceptibili să fie infectați cu coronavirus și să  se îmbolnăvească grav dacă sunt expuși în mod repetat, dar acest grup împărtășește o expunere comună clară.

O explicație neexplorată ar putea fi faptul că unele persoane au imunitate preexistentă la coronavirus.

Majoritatea cercetărilor asupra imunității la coronavirus s-au concentrat asupra anticorpilor, celulele imunitare care se dezvoltă după ce organismul a fost expus unui nou agent patogen. Au rolul de a combate virusul sau bacteriile în particular.

Ne puteți urmări și pe Google News