Breaking News! Ciocniri violente între protestatari şi jandarmi la mitingul anti-mască! VIDEO

Breaking News! Ciocniri violente între protestatari şi jandarmi la mitingul anti-mască! VIDEO

Proteste anti-mască îau degenerat în ciocniri violențe.

Scandal la protestul "anti-botnițe" care a avut loc sâmbătă după -amiază și în Mangalia. Oamenii legii au intervenit în forță și i-au imobilizat pe protestatari. De asemenea, câteva sute de persoane au strigat nemulțumirea în Piaţa Universităţii faţă de purtarea măştii de protecţie de către elevi la şcoală. Ei solicită anularea stării de alertă.

Oamenii scandează „Libertate". Oamenii legii au intervenit în forță și i-au imobilizat pe protestatari. De asemenea, câteva sute de persoane au strigat nemulțumirea în Piaţa Universităţii faţă de purtarea măştii de protecţie de către elevi la şcoală. Ei solicită anularea stării de alertă.

Protestatarii nu au măşti şi poartă steaguri tricolore şi pancarte inscripționate cu mesaje precum „Jos botniţa, jos labele de pe copiii noştri", "Nu vă credem".

Ne puteți urmări și pe Google News

Momente tensionate, în Mangalia, în această seară.

Mai multe persoane care au protestat împotriva purtării măștilor de protecție și a altor măsuri anti-COVID au fost luate de autorități și au intrat în atenția oamenilor legii. Filmulețe de la protestele de la Mangalia au fost deja rapid distribuite în mediul de socializare virtuală

„Mangalia - într-o piață plină cu copii, poliția dă cu spray lacrimogen“

„Mangalia - într-o piață plină cu copii, poliția dă cu spray lacrimogen“, este mesajul ce însoțește un astfel de filmuleț distribuit pe Facebook de utilizatorul Daniela Stan.

 

Potrivit unor surse din cadrul Poliției, persoanele care protestau nu aveau autorizație în acest sens. Aceleași surse susțin că polițiștii și jandarmi au mers la fața locului, unde a avut loc o acțiune de protest pentru care nu exista autorizație. Deoarece una dintre persoane a refuzat să se legitimeze, mai mulți oameni au venit în ajutorul acesteia. Protestarii au început să strige împotriva forțelor de ordine, folosindu-se spray-ul lacrimogen.

Proteste și în Piaţa Universităţii

Câteva sute de persoane au protestat faţă de purtarea măştii de protecţie de către elevi la şcoală. Protestarii cer anularea stării de alertă şi scandează „Libertate".

Ei nu au măşti şi poartă steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje cum ar fi „Jos botniţa, jos labele de pe copiii noştri", "Nu vă credem".

Oamenii au intonat imnul naţional. Ei scandează „Libertate", „Respir, gândesc, liber trăiesc", „Toate partidele, aceeaşi mizerie", „Jos dictatură", "Hoţii", "Copiii noştri nu-s copii voştri".

"Cerem că învăţământul românesc să fie liber, cerem anularea stării de alertă, iar copiii noştri să nu poarte măşti la cursuri", a spus un protestatar, potrivit romaniatv.net.