Un celebru interlop a fost arestat. L-a răpit pe Florin Salam

Un celebru interlop a fost arestat. L-a răpit pe Florin Salam

Florin Salam poate răsufla uşurat după ce s-a aflat că temutul interlop Sandu Hingheru (Sandu Pelz, numele real) a fost arestat.

Sandu Hingheru este celebru pentru mai multe acţiuni ilegale, dintre care în presa de la noi s-a remarcat totuşi cea în care l-a răpit pe Florin Salam de la un botez.

Motivul? Interlopul dorea ca „regele manelelor” să cânte doar acasă la el, adică într-un simplu apartament din Bucureşti.

Dat în urmărire internaţională în Anglia, Sandu Hingheru a fost reţinut chiar pe un aeroport din această ţară, conform surselor spynews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

El reuşise să fugă şi să se ascundă 3 ani de braţul lung al legii după ce fusese condamnat pentru ceea ce i-a adus consacrarea, adică pentru cămătărie.

Interlopul s-a mişcat rapid după pronunţarea deciziei judecătorilor şi a ieşit din România chiar înainte de emiterea mandatului de arestare.

Conform surselor amintite, cămătarul a fost prins de polițiști chiar după ce a coborât de la bordul unui avion sosit din Israel.

Mai departe, acesta va fi predat autorităților române pentru a-şi executa o pedeapsă de 3 ani.

Problemele penale pentru Peltz au început după ce ar fi oferit bani cu camătă unor oameni de afaceri care aveau patima jocurilor de noroc.

Interlopul colinda cele mai cunoscute cazinouri şi îi aştepta la cotitură pe dependenţii norocului care nu vine niciodată.

Când aceștia pierdeau sume colosale, el se oferea să susţină financiar şansa de a recupera pierderile. Evident, pentru o dobândă uriaşă.

„Cunosc că acesta a împrumutat sume de bani lui Gao Feng, cetăţean chinez, i-a împrumutat suma de 25.000 euro cu o dobândă de 10% pe săptămână, în luna august 2015, în incinta cazinoului X.

Ştiu că acesta i-a plătit două rate de dobândă, respectiv 5.000 euro şi încă 10.000 euro.

Întrucât Gao Feng nu i-a restituit suma de bani împrumutat Sandu Hingheru l-a ameninţat, în jurul datei de 20-25.08.2015 cu acte de violenţă, în sensul că va merge la el acasă şi îl va tranşa, de asemenea spunându-i va dispărea din România, dacă nu îi va plăti suma de bani.

Aceste ameninţări au avut loc atât în incinta cazinoului X, cât şi în faţa acestuia. De asemenea, Sandu Hingheru i-a propus lui Gao Feng să îşi vândă maşina, un BMW X5 şi să îi dea banii din vânzare, dar acesta din urmă nu a fost de acord”, a declarat un martor citat de spynews.ro.

De asemenea, cămătarul apare şi în aşa-zisa carte (de fapt o culegere de texte apărute în tabloide) „Floriiiin Salaaaaam! Regele neîncoronat al muzicii fără prejudecăți și dramele biografiei lui incredibile”, publicată în 2017.

În acel volum, Florin Salam își amintește că Hingheru l-a răpit de la o petrecere din 2013. Hingheru s-a dus la acel botez și i-a luat cu forţa pe Florin Salam și Copilul de Aur.

Odată ajunşi la apartamentul din zona Aviatorilor, ei au fost puși să cânte până dimineaţa.

Pentru a se revanşa, Hingheru ar fi scos ceasul de la mână şi, conform ziuanews.ro, i l-ar fi făcut cadou lui Salam:

„E al tău, frăţioru' meu! Face 6.000 de euro. Vezi că te-ai scos cu mine, mai bine decât cu bulangiii ăia?!”

foto: Sandu Hingheru

sursa: spynews.ro