România, la marginea prăpastiei? Cifre alarmante! Datoria publică a explodat

România, la marginea prăpastiei? Cifre alarmante! Datoria publică a explodat

ALDE lansează un atac virulent la adresa președintelui Klaus Iohannis, Ludovic Orban și a ministrului de Finanțe, Florin Cîțu.

Potrivit reprezentanților ALDE, „datoria publică a crescut sub guvernarea Iohannis – Orban cu 70,9 miliarde şi este preconizată să crească până la 112,29 miliarde lei!”

”Fără cuvinte!

Atunci când Iohannis, Orban sau Cîțu vă spun că totul merge bine, că economia își revine, că au luat cele mai bune măsuri, să le arătați acest grafic realizat de zf.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Arată cel mai bine situația României în guvernarea PNL: împrumuturi peste împrumuturi pentru a compensa incompetența!

Ca să înțelegeți situația în care ne aflăm: datoria publică a crescut sub guvernarea Iohannis – Orban cu 70,9 miliarde şi este preconizată să crească până la 112,29 miliarde lei!

Ca să vă faceți o idee de dezastrul creat de acești incompetenți, datoria publică a României la ultima criza financiară a crescut cu 72,4 miliarde lei în decurs de 3 ani!!!! Aceasta a ajuns de la 147,3 miliarde lei în 2009 la 219,7 miliarde lei în anul 2012.

Pe scurt, Iohannis – Orban – Cîțu ne-au îndatorat pentru mulți ani de acum înainte!

Dacă această guvernare va continua, atunci dezastrul economic va fi resimțit și mai puternic de fiecare român. Propaganda PNL încearcă să mascheze acum aceste cifre dezastruoase pentru ei, pentru ca după ce trec alegerile să vină să aplice măsuri de austeritate!”, scriu reprezentanții ALDE pe pagina oficială de Facebook.

Până la finalul lunii iulie a acestui an, datoria guvernamentală a atins nivelul de 444,399 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 42,2% din PIB.

Datele centralizate date publicității de Ministerul Finanțelor Publice arată că datoria administrației publice – datoria guvernamentală – înregistrată la finalul lunii iulie a acestui an însuma 444,399 miliarde de lei. Calculată în procente, raportată la Produsul Intern Brut, aceasta reprezintă 42,2% din PIB.

Prin comparație, întreg anul trecut, 2019, datoria guvernamentală a atins nivelul de 373,5 miliarde lei adică 35,2% din PIB.

Din totalul înregistrat, suma de 14,96 miliarde de lei reprezintă datoria pe termen scurt, iar diferența este datoria pe termen mediu şi lung. Cea mai mare parte din această datorie, respectiv suma de 382,92 miliarde de lei, a fost dată de titlurile de stat care au fost vândute de MFP pentru a acoperi găurile bugetare.

Trebuie spus că datoria administraţiei publice centrale se ridica, la finalul lunii iulie, la suma de 429,61 miliarde de lei, din care 414,66 miliarde de lei sunt datorii pe termen mediu şi lung, cea mai mare parte fiind în lei, respectiv 201,734 miliarde de lei, iar diferența este dată de datoriile în euro, echivalentul a 184,84 miliarde de lei.