Navalnîi: Pot respira singur, este uimitor!

Navalnîi: Pot respira singur, este uimitor!

Principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, a difuzat un prim mesaj și o fotografie, după otrăvirea sa – potrivit Occidentului – de la sfârșitul lunii august. Purtătorul său de cuvânt a spus că Navalnâi se va întoarce în Rusia, odată recuperat pe deplin.

De partea sa, Rusia continuă să susțină că nu are nici o legătură cu problemele de sănătate ale lui Navalnîi și că nu a văzut nici un indiciu al unei tentative de asasinare a acestuia cu ajutorul unui agent neurotoxic de tip Noviciok, contrar a ceea ce afirmă trei laboratoare europene.

Într-o convorbire telefonică cu omologul său german Heiko Maas, marți, ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a cerut din nou Berlinului să trimită dosarul medical al lui Alexei Navalnâi la Moscova, spunând că Rusia este „gata să coopereze” în acest caz.

Serghei Lavrov i-a cerut lui Heiko Maas să „refuze să politizeze în continuare situația” în jurul otrăvirii principalului opozant al lui Vladimir Putin.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu pot să fac aproape nimic încă, dar ieri (luni) am putut respira singur toată ziua”, a scris Navalnîi pe contul său Instagram. Mesajul a fost însoțit de o fotografie în care Alexei Navalnîi apare așezat pe patul de spital, alături de soție și de cei doi copii.

„Este un proces uimitor (faptul de a respira singur) și este subestimat de mulți. Îl recomand”, a glumit Navalnîi.

De asemenea, el le-a transmis celor 1,7 miloane de abonați la contulsău: „Mi-e dor de voi, îmi lipsiți”, la o sâptămână după ce a ieșit din coma artificială.

Opozantul, victima unei otrăvirii intenționate, la 20 august, în Tomsk, în Siberia, conform anturajului său, va putea în curând să se descurce fără „ventilație artificială”, au spus medicii spitalului din Berlin unde este tratat. Întrebată despre reîntoarcerea lui Navalnîi în Rusia, odată recuperat, purtătoarea de cuvânt al acestuia a răspuns că „nu s-a pus niciodată niciodată problema de altceva”.

„Înțelegem de ce se pune întrebarea dar este ciudat că cineva se poate gândi că el va sta în exil”.