Trump: Un vaccin va fi gata într-o lună

Trump: Un vaccin va fi gata într-o lună

Experții, la rândul lor, cred că omologarea unui vaccin împotriva Covid-19 s-ar face probabil către sfârșitul anului.

Președintele Statelor Unite este optimist. Marți, liderul de la casa Albă a dat asigurări că un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 ar putea fi disponibil în termen de o lună.

„Suntem foarte aproape de un vaccin”, a spus el în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri organizată la o primărie, cu alegători din Pennsylvania, difuzată pe ABC News. El a adăugat că acest vaccin ar trebui finalizat în „trei” sau „patru săptămâni”.

Donald Trump a declarat în urmă cu câteva zile că vaccinul este pe drumul cel bun. Marți dimineața, vorbind la Fox Nesw, el spusese că un vaccin ar putea fi disponibil în „patru săptămâni, ar putea fi opt săptămâni”. De partea lor, democrații s-au declarat îngrijorați de presiunea politică exercitată de Trump asupra autorităților sanitare guvernamentale și asupra specialiștilor pentru a grăbi aprobarea unui vaccin până la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Experții, inclusiv directorul Institutului American de Boli Infecțioase , Anthony Fauci, spun că aprobarea vaccinului este mai probabil să fie făcută la sfârșitul anului. Întrebat de ABC News despre motivele sale pentru a minimiza gravitatea pandemiei de coronavirus, care a ucis acum aproape 200.000 de americani, Trump a negat, spunând: „Nu am minimizat-o. De fapt, în multe lucruri, am exagerat importanța sa în ceea ce privește acțiunile întreprinse”. Însă președintele Trump i-a declarat jurnalistului Bob Woodward, în timpul interviurilor înregistrate pentru noua sa carte „Rage”, publicată marți, că a decis în mod deliberat să „minimalizeze” pandemia pentru a nu-i îngrijora prea mult pe americani.

Marți, OMS a cerut guvernelor să ia decizii dificile pentru a-i proteja proteja cei mai vulnerabili și a ține tinerii la școală, chiar dacă aceasta înseamnă acceptarea sacrificiilor inevitabile, întrucât Europa intră într-un moment „decisiv în lupta împotriva epidemiei” odată cu începutul anului școlar și sosirea toamnei.

Ne puteți urmări și pe Google News
„Europa intră într-un sezon în care oamenii vor începe să se întoarcă în spațiile interioare. Presiunea infecției va crește”, a declarat directorul OMS pentru situații de urgență, Michael Ryan, în timpul unei conferință de presă virtuale. Pandemia a ucis aproximativ 930.000 de oameni din întreaga lume, potrivit unui raport stabilit de AFP din surse oficiale. Și unul dintre cei șase trimiși speciali ai Organizației Mondiale a Sănătății pentru Covid-19, doctorul David Nabarro, a estimat că scenariul negru se află încă la început.