E știrea zilei despre coronavirus! Internarea bolnavilor de Covid 19, scurtată de un medicament banal

E știrea zilei despre coronavirus! Internarea bolnavilor de Covid 19, scurtată de un medicament banal

După un studiu amplu, s-a constat că un medicament antiinflamator combinat utilizat deja pe scară largă pentru pacienții spitalizați cu Covid-19 scurtează timpul de recuperare.

Compania producătoare de medicamente Eli Lilly a anunțat că a plănuit să discute cu autoritățile de reglementare despre posibila utilizare de urgență a baricitinibului pentru pacienții spitalizați cu Covid-19, potrivit politico.com.

Compania de medicamente spune că adăugarea unui medicament antiinflamator la un medicament utilizat deja pe scară largă pentru pacienții spitalizați cu Covid-19 își scurtează timpul de recuperare cu o zi suplimentară. Eli Lilly a anunțat, luni, rezultatele dintr-un studiu de 1.000 de persoane sponsorizat de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA.

Rezultatul nu a fost încă publicat sau revizuit de oamenii de știință independenți, dar guvernul american a confirmat că declarația companiei a fost corectă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiul a testat baricitinib, o pastilă pe care compania Eli Lilly, din Indianapolis, o vinde deja ca Olumiant pentru tratarea artritei reumatoide, forma mai puțin frecventă de artrită care apare atunci când un sistem imunitar greșit sau care reacționează excesiv atacă articulațiile, provocând inflamații.

Un sistem imunitar hiperactiv poate duce, de asemenea, la probleme grave în rândul pacienților cu coronavirus. Toți participanții la studiu au primit remdesivir, un medicament Gilead Sciences demonstrat anterior că reduce timpul până la recuperare, definit ca fiind suficient de bine pentru a părăsi spitalul, în medie, cu patru zile. Cei cărora li s-a administrat și baricitinib și-au revenit cu o zi mai devreme decât cei cărora li s-a administrat remdesivir singur, arată studiul realizat de Eli Lilly.

Astfel, compania a declarat că intenționează să discute cu autoritățile de reglementare despre posibila utilizare de urgență a baricitinibului pentru pacienții spitalizați cu Covid-19.

Dacă acest lucru este aprobat, Eli Lilly va propune ca medicamentul să fie vândut prin mijloace comerciale obișnuite. Pe baza prețurilor actuale, guvernul ar plăti 105 de dolari pe pacient pe zi, iar pentru persoanele cu asigurări private, spitalele ar plăti aproximativ 150 de dolari pe zi, a anunțat compania.

„Ar fi important să știm câți participanți la studiu au primit, de asemenea, medicamente cu steroizi, care s-au dovedit în alte cercetări pentru a reduce riscul de deces pentru pacienții grav bolnavi, spitalizați cu Covid-19, a declarat dr. Jesse Goodman, fost membru în Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. (FOTO: Facebook/elilillyandco)