Liber la festivaluri! Untold și Neversea se întorc în 2021!

Liber la festivaluri! Untold și Neversea se întorc în 2021!

În urma asigurărilor date de guvern că va sprijini industria marilor evenimente din România, prin crearea unor scheme de ajutor de stat, organizatorii Untold și Neversea anunță că încep deja pregătirile pentru edițiile din 2021.

După ce vicepremierul Raluca Turcan a scris pe Facebook că Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern, reacțiile organizatorilor nu s-au lăsat așteptate. „Festivalurile Untold și Neversea, dar și alte evenimente care strâng anual zeci de mii de participanți din țară și din străinătate, sunt pregătite pentru a reveni la normalitate în anul următor”, informează, joi, organizatorii celor două evenimente care au loc, anual, la Cluj și Constanța.

Reprezentanții celor mai importante evenimente din România, reuniți în Asociația Română a Organizatorilor de Concerte (AROC), au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Guvernului României pentru a începe pregătirea planului de măsuri ce vor trebui luate în vederea reluării evenimentelor, în condiții de maximă siguranță, în anul 2021.

În perioada următoare, se vor organiza grupuri de lucru între cele două părți menționate mai sus, pentru găsirea unor soluții orivind reluarea de evenimente din țară. „Industria de evenimente, nu doar în România dar și în întreaga lume, este printre industriile grav afectate, fiind printre singurele care au fost stopate în proporție de 100%, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni”, arată organizatorii Untold și Neversea.

Ne puteți urmări și pe Google News

O primă concluzie ar fi că în urma întâlnirilor dintre organizatorii celor mai mari festivaluri și Guvern, reprezentanții acestuia au înțeles importanța acestei industrii:„ Astfel, Guvernul României și-a luat angajamentul de a crea o schemă de ajutor de stat și pentru marile evenimente și festivaluri, ținând cont și de faptul că majoritatea statelor membre UE au implementat măsuri de ajutorare a acestui segment cultural”.

Industria de evenimente înseamnă mii de firme și ONG-uri implicate în organizarea de festivaluri, însumând zeci de mii de angajați, furnizori și colaboratori, a căror activitate profesională a fost grav afectată, în cele mai multe cazuri, stopată, din cauza pandemiei. În plus, impactul în economie pe care îl produc evenimentele și marile festivaluri pe perioada unui an de zile, se traduce și în sute de milioane de euro ce sunt angrenați în circuitul economic, au argumentat organizatorii marilor evenimente, potrivit purtătorului de cuvânt al festivalurilor Untold și Neversea, Ioana Chereji.