Restricții pentru românii care intră în Italia! Măsurile se aplică de mâine!

Restricții pentru românii care intră în Italia! Măsurile se aplică de mâine!

Românii care merg în Italia trebuie să rămână 14 zile în izolare, potrivit autorităților italiene.

Românii care merg în Italia trebuie să rămână 14 zile în izolare, au decis autoritățile italiene. Restricțiile luate pe data de 10 august au fost prelungite pentru încă 14 zile.Italia a fost prima țară din Europa care s-a confruntat cu o explozie a numărului de cazuri de coronavirus, autoritățile italiene luând măsuri dure pentru a preveni răspândirea COVID-19. Una din măsuri a fost închiderea temporară a granițelor către anumite țări , printre care s-a aflat și România. O altă măsură a fost introducerea carantinei la domiciliu și izolarea persoanelor bolnave.

Persoanele care sosesc din Bulgaria sau România în Italia vor trebui să intre în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Restricția este prevăzută în decretul semnat de către premierul Italiei, Giuseppe Conte, urmând să intre în aplicare de luni.

Vechile restricții, prelungite încă 14 zile

Ne puteți urmări și pe Google News

Practic este vorba de prelungirea tuturor măsurilor de restricție adoptate pe data de 10 august . Italia a decis acest lucru din cauza creșterii numărului cazurilor de coronavirus din ultimele săptămâni, comunică televiziunea SkyNews.

Verificarea domiciliului, obligatorie

Persoanele care doresc să intre în Italia vor trebui să prezinte un act care atestă reşedinţa, urmând să completeze un formular unde se precizează domiciliul pentru autorităţile sanitare.

Persoanele care vin din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia trebuie să se testeze pentru depistarea noului coronavirus.

Purtarea măștii, obligatorie în toate spațiile închise

Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise. Acest lucru este valabilar şi în exterior între orele 18.00 - 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru.

Discotecile şi stadioanele râmân închise. De asemenea,  mijloacele de transport vor merge cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei între pasageri, s a mai decis .

Râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia, potrivit digi24.ro.