Focar de infecție cu coronavirus la o echipă din România. A fost declarată carantina

Focar de infecție cu coronavirus la o echipă din România. A fost declarată carantina

Probleme pentru o grupare sportivă din țara noastră.

După fotbal, a venit și rândul handbalului să se confrunte cu probleme legate de coronavirus. Echipa feminină Dunărea Brăila (Liga Națională) și-a întrerupt activitatea obișnuită, după ce șase jucătoare și un antrenor au fost depistați pozitiv.

Anunțul a fost făcut de oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila. „Astăzi, în urma unei anchete epidemiologice, s-a declarat focar activ la Handbal Club Dunărea, după ce au fost depistate pozitiv la testarea pentru COVID-19 şase jucătoare şi un antrenor pentru copii. Conform ordinului Ministerului Sănătăţii, toţi ceilalţi membri ai echipei au fost plasaţi în carantină, fiind contacţi direcţi ai persoanelor depistate pozitiv”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian, pentru Agerpres.

Mari probleme în plan sportiv au fost în fotbalul din Liga I. Programul campionatului intern a fost dat peste cap, în finalul sezonului trecut, care fusese perturbat de pauza forțată impusă de pandemie. Au fost cazuri la mai multe echipe, cea mai afectată fiind Dinamo.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, cazuri s-au înregistrat și în rândul arbitrilor din primele două eșaloane. În weekend, reprezentanții Federației Române de Fotbal (FRF) aunțau că patru „fluierași” au fost depistați pozitiv. Era vorba despre doi „centrali” și doi „tușieri”.

Corona-fotbalul îngenunchează Liga 1! FRF a adoptat sancțiunea care dă fiori

Lovitură în fotbal. Cinci nume grele, diagnosticate cu Coronavirus

„Oficialii de joc în cauză, doi arbitri de centru și doi asistenți, au fost retrași de la delegări până când aceștia vor fi confirmați vindecați. Numărul cazurilor arbitrilor depistați pozitiv în ultimele două luni, de la reluarea competițiilor, a ajuns astfel la 10! Reprezentanții mass-media sunt rugați să respecte confidențialitatea informațiilor medicale și viața privată a arbitrilor și să evite să dezvăluie identitatea celor afectați de COVID-19”, declarau reprezentanții forului de la „Casa Fotbalului”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate noi 1.053 de cazuri de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat un număr-record de decese (60) şi un număr-record de pacienţi aflaţi la Terapie Intensivă (522).

Până în momentul de faţă, pe teritoriul României, au fost confirmate 88.593 de cazuri pozitive de coronavirus. 38.454 de pacienţi au fost vindecaţi şi 3.681 de oameni au decedat.