Michael Jackson, Astrologia și Astronomia. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Michael Jackson, Astrologia și Astronomia. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Te pui pe treabă, acţionezi, dar încă cu prudenţă, tatonând atent reacţiile. Te aştepţi la rezultate rapide, dar conjunctura te avertizează să ai răbdare, Roma nu s-a construit într-o zi!

29,30 august

 

Michael Jackson, Astrologia și Astronomia. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 29 august s-au născut Michael Jackson, Bob Beamon, Slobodan Miloşevici, Petre Magdin, Nicolae Dunăreanu. Pe 30 august s-au născut Mary Shelley, Ernest Rutherford, Jacubus Henricus van Hoff, Cameron Diaz, Warren Buffett, John Gunther, Alexandru Mustăţea, Ştefan Caban, Victor-Emanuel Sahini.

O notă specială pentru Warren Buffett, Oracolul din Omaha, care, pe 30 august 2020, implinește 90 de ani. Vârsta i-a intrecut numarul miliardelor!

În calendarul creștin-ortodox, pe 29 august, este, cu roșu, Tăierea capului Sf. Proroc Ioan Botezătorul, iar pe 30 august sunt Sfinții Varlaam și Ioan de la Secu, niște români mai vechi.

Tradiţional, pe 29 august, în ”Kalendar” este Crucea Mică, Sf. Ioan de toamnă, Sf. Ioan cap tăiat, Brumariul. „Aduce cu sine o seamă de interdicţii asupra tăiatului fructelor şi legumelor ce au o formă rotundă sau alimentelor ce amintesc de sângele vărsat (vinul roşu, în special)... zi deosebit de periculoasă, ţinută pentru a nu se îmbolnăvi de friguri”. Antoaneta Olteanu, „Calendarele Poporului Român”, 2001, pagina 383.

 

Se pomeneşte, cu întristare, Tăierea Capului Sf. Prooroc Ioan Botezătorul. Este post negru. Probabil că vă mai amintiţi din şcoală, de la religie, istoria cu regele Irod, fratele lui Filip şi soţia acestuia Irodiada, pe care o ia Irod. De reproşurile lui Ioan, altfel iubit şi preţuit de Irod, dar duşmănit de regină. De primul strip-tease din istorie făcut de Salomeea, fiica reginei, ca să-i smulgă regului promisiunea executării lui Ioan. De aducerea Capului Botezătorului pe o tipsie de argint.

Legenda spune că ochii Botezătorului s-au deschis şi capul fără corp a şoptit câteva cuvinte regelui, de nimeni altcineva auzite. Regele a rămas gânditor apoi a plecat din sală. Sfetnicii de taină spun că l-au auzit plângând, dar poate fi doar o părere...

Mel Brooks, în stilul caracteristic al rasei, pentru că numai evreii pot face bancuri bune despre cele sfinte a spus: "nu este bine să-ţi faci duşmancă o femeie care poate s-o pună pe alta mai tânără să se dezbrace!"

De trei ori am fost în Siria, la Damasc, oraşul cel cu şapte porţi şi tot de atâtea ori am fost în Moscheea Omaiazilor unde este un relicvariu, din bronz, care se spune că ascunde Capul Botezătorului. În Islam Ioan Botezătorul este un Profet ca şi Domnul Nostru Iisus Hristos.

Mă tem că flacăra războiului a mistuit nepreţuitele covoare persane de acolo, şi au distrus şi relicvele creştine. La Damasc m-am simţit la fel de bine ca în Teheran, sau în pădurile Virginiei, sau la Paris. Oare de ce nu poate să fie pacea promisă, cea de o mie de ani?