Trump crește în sondaje. Alegătorii tot mai puțin preocupați de coronavirus

Trump crește în sondaje. Alegătorii tot mai puțin preocupați de coronavirus

Un ultim sondaj arată cu ratingul la vot al președintelui SUA, Donald Trump, a crescut în șase state în ultimele două săptămâni, în timp ce preocupările alegătorilor cu privire la coronavirus s-au estompat.

 

Impulsul îl plasează pe Trump, în continuare în fața candidatul prezidențial democrat Joe Biden. Acesta  conduce cu 49 la sută la 46 la sută în cele șase state arată un nou sondaj CNBC / Change Research. Astfel, 48% dintre alegătorii din Arizona, Florida, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin aprobă programul pe care Trump îl prezintă, în timp ce 52 la sută îl dezaprobă.

Se observă o îmbunătățire a percepției pentru președintele actual de la peste 46 la sută care a aprobat și 54 la sută care a dezaprobat cu două săptămâni înainte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șaizeci și șase la sută dintre alegătorii probabili din respectivele state americane au declarat că au îngrijorări serioase cu privire la coronavirus, în scădere cu trei puncte procentuale față de un sondaj efectuat în urmă cu două săptămâni. În plus, în timp ce 49% dintre respondenți au declarat că au „îngrijorări foarte mari” cu privire la coronavirus în acel sondaj anterior, acest număr a scăzut la 45%.

Evaluarea de aprobare a președintelui COVID a crescut la 47%, cea mai mare de la mijlocul lunii mai și a crescut cu trei puncte procentuale în această lună. Știrea vine și pe fondul faptului că în ultima perioadă a scăzut constant numărul de cazuri de coronavirus și spitalizări în Statele Unite, după perioada de vârf din această vară.

Statele Unite au avut mai multe cazuri de coronavirus, peste 5,7 milioane și mai multe decese - cel puțin 178.000 - decât orice altă țară, potrivit datelor compilate de Johns Hopkins University.

Sondajul a constatat că alegătorii, cu o marjă de 51 la 49%, cred că Biden și democrații ar trata coronavirusul mai bine decât Trump și republicani.

Sondajul CNBC / Change Research a interogat 4.904 de persoane din cele șase state de vineri până duminică. Acesta are o marjă de eroare de plus sau minus 1,4 puncte procentuale, scrie nationalreview.com.