Covid-19. Italia revine la 1.000 de cazuri pe zi

Covid-19. Italia revine la 1.000 de cazuri pe zi

Întoarcerea turiștilor din Sardinia este în mod special arătată cu degetul.

Bilanțuri ale noilor infectări cresc în Franța, Germania, Elveția și în Italia.

Autoritățile italiene au anunțat, sâmbătă, că țara a înregistrat 1.071 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore. O barieră simbolică - cea a o mie de cazuri pe zi - pe care Italia a depășit-o pentru prima dată de la 12 mai.

Aceast ultim bilanț oficial confirmă curba ascendentă observată în ultimele zile în peninsulă: + 947 cazuri vineri, + 845 joi și + 642 miercuri. Regiunile cu cele mai noi cazuri sunt Lazio (regiunea Roma , + 215), Lombardia (regiunea Milano, + 185) și regiunea Veneția (nord-est, +160).

Situația din regiunea Roma, de fapt, este deosebit de îngrijorătoare: cele 215 de cazuri noi reprezintă „un număr record”, a comentat Alessio D'Amato, managerul de sănătate al Lazio.

„61% din aceste cazuri noi sunt legate de întoarcerile din vacanță  ”, a subliniat el, și mai exact 45% (97 de cazuri) se referă la întoarcerile din Sardinia (sud).

Cotidianul Il Corriere della Sera a evidențiat, de asemenea, sâmbătă despre pericolul contagiunii în cazul reîntoarcerilor în Sardinia.

Față de acest focar de cazuri, președintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, de asemenea lider al Partidului Democrat (centru-stânga, la putere), a solicitat Ministerului Sănătății și regiunii Sardinia „să pună la punct verificări de urgență cu teste în punctele de îmbarcare” la plecarea de pe insulă.

O poziție împărtășită de directorul spitalului roman specializat în boli infecțioase Spallanzani, Francesco Vaia: „Soluția constă în efectuarea de teste la plecarea bărcilor, avioanelor și trenurilor. Acesta este singurul mod de a preveni răspândirea virusului”.

Guvernul a luat mai multe măsuri pentru a stopa noul val de contagiuni:  închiderea cluburilor de noapte , purtarea obligatorie a măștilor în locuri aglomerate de la ora 18:00 la 6 a.m.

Forțele de poliție din Roma au impus astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, primele  amenzi, în valoare de 400 de euro, pentru lipsa purtării măștii de protecție în cartierul turistic din Trastevere, foarte frecventat de tineri.

Bilanțul ministerului Sănătății, publicat sâmbătă, arată de asemenea trei decese, ceea ridică numărul morților la 35.430 pentru un total de 258.136 cazuri, de la începutul pandemiei.

 

Ne puteți urmări și pe Google News