Medicii-criminali de război japonezi l-au întrecut în cruzime pe Mengele dar au fost protejați de americani

Medicii-criminali de război japonezi l-au întrecut în cruzime pe Mengele dar au fost protejați de americani

Unitatea 731 a Armatei Japoniei, condusă de generalul chirurg Shiro Ishii (foto), a fost una de cercetare și dezvoltare a armelor biologice și chimice care a făcut experimente îngrozitoate pe oameni în timpul celui de-al doilea război sino-japonez și al celui de Al Doilea Război Mondial.

Aceasta, cu sediul în Manciuria, a fost responsabilă pentru unele dintre cele mai notorii crime de război comise de Japonia.

Era cunoscută oficial ca Departamentul pentru Prevenirea Epidemiei și Purificarea Apelor din Armata Kwantung.

Cel puțin 3.000 de bărbați, femei și copii au fost supuși în fiecare an experimentelor efectuate de unitatea 731.

Ne puteți urmări și pe Google News

Majoritatea victimelor a fost constituită din chinezi, ceilalți fiind sovietici, mongoli, coreeni și prizonieri ai puterilor aliate. Unitatea a primit sprijin generos din partea guvernului japonez până la sfârșitul războiului în 1945.

Vivisecții fără anestezie

Mii de bărbați, femei, copii și sugari internați în lagăre au fost supuși la vivisecție, adesea fără anestezie care, de obicei, se terminau cu moartea victimei.

Vivisecțiile au fost efectuate pe prizonieri după ce erau infectați cu diverse boli. Cercetătorii făceau intervenții chirurgicale invazive, îndepărtând organele pentru a studia efectele bolii asupra corpului uman. Acestea au fost efectuate în timp ce pacienții erau în viață, deoarece s-a crezut că moartea lor ar afecta rezultatele.

Cobailor umani le erau amputate membrele pentru a studia pierderile de sânge. Acele membre care au fost îndepărtate au fost uneori re-fixate pe părțile opuse ale corpului.

Unii prizonieri aveau stomacul îndepărtat chirurgical și esofagul atașat de intestine. Creierul, plămânii și ficatul au fost îndepărtate de la unii dintre ei.

Purici de ciumă, haine și provizii infectate au fost aruncate din avioane peste diverse ținte. S-a estimat că holera, antraxul și ciuma au dus la uciderea a cel puțin 400.000 de civili chinezi.

Unitatea 731 și unitățile sale afiliate au fost implicate în cercetarea, dezvoltarea și desfășurarea experimentală a armelor biologice care au create epidemii prin atacuri împotriva populației chineze (civile și militare) de-a lungul celui de-al doilea război mondial.