Smarttech247 inițiază un curs de securitate cibernetică pentru femei. Stagii și în România

Smarttech247 inițiază un curs de securitate cibernetică pentru femei. Stagii și în România Sursa foto: Arhiva EvZ

RTE (Irlanda). Ministrul (irlandez) pentru Cheltuielile publice și pentru Reformă, Michael McGrath, a inaugurat Smarttech247 Women in Cybersecurity Academy, iar primul acces al studenților este planificat pentru toamnă. Participanților celor mai performanți li se va oferi șansa de a participa la un stagiu de 12 luni la una dintre bazele Smarttech247 din Irlanda, Polonia sau România.

Pe durata a 6 săptămâni, studenții Smarttech247 Women in Cybersecurity Academy /Academia pentru femei în domeniul securității ciberneice/ vor avea acces la cunoștințe prezentate de experți și la experiențe din domeniul industriei și vor câștiga experiență folosind cele mai noi tehnologii sofisticate.

Cererile sunt acum acceptate pentru curs pentru femeile care au sau sunt pe cale de a primi o diplomă în informatică. Femeile care lucrează deja la identificarea amenințărilor sau la testarea securității sistemelor și care doresc să-și dezvolte în continuare abilitățile sunt la fel de binevenite ca și cele care sunt absolvente în domeniu.

Directorul general al Smarttech247, Raluca Săceanu, spune că Academia s-a inspirat parțial din experiența ei ca femeie care lucrează în acest sector. „Bărbații depășesc numeric femeile, cu 3 la 1, în sectorul securității cibernetice, ceea ce înseamnă că industria are un bazin mare de talente neexploatate, în timp ce ne confruntăm cu un nivel de amenințare din ce în ce mai sofisticat din partea adversarilor noștri”, a spus ea. „Cu acest program dorim să le demonstrăm femeilor tinere, care sunt la începutul carierei lor în securitatea cibernetică, faptul că le așteaptă multe oportunități".

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul McGrath a felicitat firma pentru inițiativă. „Este un exemplu pozitiv de companie care își joacă rolul în stabilirea unui mediu de lucru mai echilibrat între sexe, lucru care nu poate fi decât benefic pentru toți. Le doresc lor și studenților Academiei toate cele bune în acest demers".

Există un decalaj major în competențele în domeniul cibersecurității, deoarece acesta înregistrează o creștere rapidă, fiind preconizate 4 milioane de posturi vacante pentru industrie până în 2021. Săceanu a spus că femeile ar trebui să ocupe mai multe posturi în domeniu.

„Cibersecuritatea are nevoie de mai multă diversitate în gândire și acțiune pentru a ajuta la stimularea inovației, îmbunătățirii și rezistenței, mai ales acum, când pandemia de coronavirus presupune riscuri semnificative în moduri fără precedent. Așteptăm cu nerăbdare să vedem absolvenții Smarttech247 Women in Cybersecurity Academy jucându-și rolul în lupta împotriva criminalității informatice”. (Rador)