Teodorovici și-a sfidat partidul. Ciolacu face glume: „Candidează la congres, e în PSD”

Teodorovici și-a sfidat partidul. Ciolacu face glume: „Candidează la congres, e în PSD”

Senatorul Eugen Teodorovici nu a semnat moțiunea de cenzură pe care colegii săi din PSD au depus-o împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, cu prilejul depunerii moțiunii de cenzură, că Eugen Teodorovici este singurul parlamentar social democrat care nu a semnat documentul. El a precizat că deși este membru al PSD și va candida la congres, pentru conducerea partidului, Eugen Teodorovici nu și-a pus semnătura pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

„Din câte știu Teodorovici candidează și la congres, deci este membru al PSD, nu premier, conform deducției logice. (...) Nu a semnat. Este singurul parlamentar al PSD care a nu a semnat această moţiune”, a precizat Marcel Ciolacu.

Întrebat cum vede această situație, liderul interimar al PSD a evitat un răspuns direct și a făcut o glumă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă îmi permiteţi o glumă. Întrebare la Radio Erevan: «Ceauşescu a fost ilegalist?». Răspuns: «Nu, a fost semi ilegalist». Adică era ilegalist, dar nu-l căuta nimeni”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, că a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe care l-a calificat drept „cel mai dezastruos Guverm pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”.

Senatorul Eugen Teodorovici este contracandidatul actualului președinte interimar al PSD, la conducerea PSD, la congresul care urmează să aibă loc pe 22 august în sistem online. El și-a depus candidatura în urmă pe 7 august, după ce a făcut anunțul oficial în urmă cu aproximativ o lună.

Ulterior, comisia de validare a candidaturilor pentru Congresul PSD a transmis Comitetului Executiv că dosarul lui Eugen Teodorovici nu este complet, astfel că senatorul a amenințat că va formula plângeri penale și va contesta organizarea congresului în sistem online.

Conducerea interimară a partidului a stabilit ca la Congresul care se va desfășura pe 22 august, candidaturile pentru funcţiile de conducere să se facă pe moţiuni, adică cel care vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte să vină şi cu echipa de prim-vicepreşedinţi şi vicepreşedinţi.

Candidații la raport: Soluțiile lui Nicușor Dan pentru mediu: Noul București, orașul în care respiri mai bine

Se încinge lupta pentru Capitală. Dezvăluiri senzaționale din culise. Băsescu pregătește artileria grea