Româncă arestată pentru o înșelătorie de un milion de euro. Cum își păcălea victimele

Româncă arestată pentru o înșelătorie de un milion de euro. Cum își păcălea victimele

O româncă a câștigat aproximativ un milion de euro după ce a înșelat zeci de persoane convingându-le să-i dea banii ca să-i investească în plasamente financiare.

Femeia, în vârstă de 40 de ani, a fost arestată de autoritățile italiene, după ce a înșelat mai multe persoane. Ea s-a prefăcut că este un broker de succes și își aborda victimele solicitându-le diferite sume de bani pe care, chipurile, intenționa să le investească în diferite plasamente financiare de succes. Ea promitea profituri duble tuturor celor care îi încredințau banii.

Românca a dat impresia că este un profesionist, lăudându-se cu cunoștințe de rang înalt din lumea politică și financiară, dar și cu relațiile sale din mediile interlope. Astfel, a reușit să câștige încrederea mai multor clienți care, însă, nu au mai primit nici un ban. Valoarea prejudiciului pe care l-a produs prin această înșelătorie a fost estimat la peste un milion de euro.

Culmea este că femeia a reușit să păcălească inclusiv Guvernul italian care i-a acordat ajutorul de urgență acordat celor care au avut de suferit din cauza pandemiei. Ea a primit în jur de 1.800 de euro, bani destinați reintegrării pe piața muncii și incluziunii sociale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeia a fost reținută în urma unei plângeri pe care a făcut-o una dintre victimele falsului broker. Investigația a fost extrem de complexă, iar pentru a descoperi înșelăciunea și pentru a stabili cum opera femeia, a fost nevoie ca lucrătorii Gărzii de Finanțe din Tenence di Arce să colaboreze cu carabinierii din Compagnia di Frosinone, coordonați de Parchetul local.

În urma cercetărilor s-a stabilit că românca acționa cu complicitatea unei alte femei, o italiancă de aceeași vârstă, care contacta potențialii clienți, întâlnindu-i baruri, restaurante sau la unități comerciale, astfel încât să fie greu de urmărit. O parte dintre cei înșelați au primit, initial, mici sume de bani, între 400 și 500 de euro, sub formă de dobândă, pentru a fi convinși să investească și mai mult.

Ancheta a dus la identificarea a aproximativ 40 de victime ale înșelăciunii, în cele mai multe din cazuri fiind vorba de pensionari sau femei casnice.

La finalul investigațiilor, românca și complicea sa au fost acuzate de fraudă agravată, tentativă de extorcare, furt, utilizarea necuvenită a cardurilor de plată, falsuri și încălcări ale legilor bancare.

Din lac în puț. Au fugit de poliție și au pătruns pe proprietatea lui Trump. Acum riscă pușcăria

Cum poți să iei o pensie mai bună. Ajutor pentru cei ce și-au pierdut cărțile de muncă