Situație alarmantă în Israel. Peste 2000 de infectări cu COVID-19 în numai 24 de ore

Situație alarmantă în Israel. Peste 2000 de infectări cu COVID-19 în numai 24 de ore

Situație alarmantă în Israel, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu SARS-Cov-2. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.011 de noi cazuri, o cifră pe care autorităţile o consideră drept limită pentru a reimpune izolarea totală.

Se aşteaptă ca Ronni Gamzu, noul coordonator naţional pentru pandemia de coronavirus, să prezinte în cursul zilei de astăzi noul plan pentru încetinirea răspândirii celui de-al doilea val de COVID-19, care deocamdată nu a reuşit să fie controlat, în ciuda faptului că o bună parte a populaţiei respectă normele de distanţare fizică şi purtarea măştilor sanitare, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit mass-mediei locale, intenţia lui Gamzu ar fi să evite cu orice preţ reimpunerea izolării totale, lucru ce părea iminent în ultimele săptămâni şi pe care însuşi ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein, îl credea "inevitabil" după depăşirea pragului celor 2.000 de contagieri zilnice.

Numărul total al contagierilor se ridică în prezent la 64.649, de la detectarea primului caz în această ţară, la sfârşitul lunii februarie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dintre persoanele infectate, 321 sunt în stare gravă, 97 având nevoie de ventilatoare, în timp ce numărul deceselor a urcat la 480.

De altfel, Israelul a decis încă de săptămâna trecută reintroducerea de restricţii, pe fondul creșterii masive a cazurilor de infectări cu coronavirus.

Autoritățile au interzis adunările de peste 10 persoane în spaţii închise şi mai mult de 20 în aer liber, începând de vineri după-amiază, cu unele excepții. Nu este clar dacă acest lucru se aplică și adunărilor religioase, a relatat Times of Israel.

Restaurantele pot oferi doar servicii de livrare, iar ministerele au fost închise pentru public, cu contacte disponibile doar online.

Magazinele non-esenţiale, saloanele de coafură, mall-urile şi piscinele publice au fost închise de vineri după-amiază până duminică dimineaţă, potrivit Jerusalem Post. Farmaciile şi supermarketurile au rămas deschise.

La jumătatea lunii mai, numărul de noi infecţii pe zi în Israel a fost foarte redus. Dar după o relaxare rapidă a restricţiilor la sfârşitul lunii mai, cifrele au crescut vertiginos.